Redactia.ro
Home » Știri » Calendar creștin ortodox. 27 aprilie 2023. Rugăciunea Sfântului Simeon pentru vindecarea trupului și sufletului

Calendar creștin ortodox. 27 aprilie 2023. Rugăciunea Sfântului Simeon pentru vindecarea trupului și sufletului

GALERIE FOTO (2)

În ziua de joi, 27 aprilie 2023, în calendarul ortodox sunt este sărbătorit Sfântul Mucenic Simeon, ruda Domnului, precum și Sfinții Apostoli Aristarh, Marcu și Zinon, cinstiți de Biserica Ortodoxă.

Calendar creștin ortodox 27 aprilie 2023. Sfântul Mucenic Simion

Conform calendarului ortodox, în fiecare an, la data de 27 aprilie, Biserica îi sărbătorește pe Sfântul Sfințit Mucenic Simeon, ruda Domnului, precum și Sfinții Apostoli Aristarh, Marcu și Zinon. Sfântul Simeon a fost nu doar unul dintre cei 70 de Apostoli, dar și vărul lui Iisus Hristos și episcopul Ierusalimului. În calendarul ortodox, el este prăznuit de două ori: pe data de 27 aprilie, data martiriului său, și pe 4 ianuarie în Soborul Sfinților 70 de apostoli.

Sfântul Simeon a fost un misionar zelos care a răspândit cuvântul Domnului în multe sate și orașe. El a fost supus la multe torturi și chinuri pentru a-l determina să renunțe la credința sa, dar a rămas neclintit în credința sa. După 26 de ani de slujire ca episcop, a fost condamnat la răstignire, primind astfel cununa muceniciei.

Rugăciunea Scurtă a Sfântului Simeon pentru vindecarea trupului și sufletului

Pe tine rudenia lui Hristos, Sfinte Simeon, ierarh şi mucenic tare, cu sfinţenie te lăudăm, cel ce ai pierdut înşelăciunea şi ai păzit credinţa. Pentru aceasta prăznuind astăzi preasfântă pomenirea ta, dezlegare de păcate și boli luăm prin rugăciunile tale.

Învrednicindu-te, preafericite, a fi rudă după trup Celui Ce cu Trupul S-a sărăcit din milostivire, te-ai îmbogăţit cu harul vindecării.

Cu plecarea către Dumnezeu îndumnezeindu-te, ierarhe, cu totul te-ai făcut în chip Dumnezeiesc, strălucind cu luminile muceniciei, Sfinte Preasfinţite Mucenice şi Ierarhe Simeon.

Cu veşmintele ierarhiei te-ai împodobit şi cu frumuseţile muceniciei te-ai înfrumuseţat şi cu mărire înaintea lui Dumnezeu stând, străluceşti luminându-te cu Lumina Preasfintei Treimi.

Pentru aceea te rugăm, Sfinte Ierarhe Simeon, ca pe cel ce ai îndrăznire la Dumnezeu, roagă-te pentru cei ce cu credinţă te cinstesc pe tine. Să ne dea Bunul Dumezeu sănătate și să aducă vindecare trupului și sufletului nostru. Amin.

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: