Redactia.ro
Home » Știri » Calendar creștin ortodox 31 iulie 2023. Începe Postul Adormirii Maicii Domnului

Calendar creștin ortodox 31 iulie 2023. Începe Postul Adormirii Maicii Domnului

post adormirea maicii domnului

În calendarul creștin ortodox, Postul Adormirii Maicii Domnului reprezintă o perioadă specială de pregătire spirituală și de rugăciune înainte de sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului, sărbătorită pe data de 15 august. În acest context, ocazia Lăsării Secului, care marchează începutul acestui post, aduce în prim-plan un sfânt remarcabil, Sfântul Evdochim.

Calendar creștin ortodox 31 iulie 2023. Sfântul Evdochim. Începutul Postului Adormirii Maicii Domnului

Sfântul Evdochim, cunoscut și sub numele de Avvakum, s-a născut în secolul al XII-lea, în Rusia. A fost călugăr la Mănăstirea Kiev-Pecihera și s-a remarcat prin înțelepciunea și evlavia sa. Fiind un model de ascetism și râvnă duhovnicească, a atras mulți credincioși care căutau îndrumare și sprijin spiritual.

Într-o perioadă marcată de frământări politice și schimbări sociale, Sfântul Evdochim a jucat un rol important în a consolida credința și identitatea ortodoxă a poporului rus. A promovat cunoașterea Scripturii și a tradiției creștine, contribuind astfel la creșterea spirituală a comunității sale.

Lăsata Secului pentru Postul Adormirii Maicii Domnului reprezintă momentul în care credincioșii se pregătesc să intre într-o perioadă de post și rugăciune mai intensă. În această zi, Sfântul Evdochim, ca un păstor iubitor și înțelept, îi încuraja pe oameni să se apropie de Dumnezeu prin post, rugăciune și fapte bune.

Postul Adormirii Maicii Domnului are o semnificație specială pentru credincioși, deoarece se încheie cu sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului, când se comemorează trecerea ei la cele veșnice. Astfel, postul devine o oportunitate de a medita asupra exemplelor duhovnicești și de a se apropia mai mult de tradițiile bisericești și valorile creștine.

Pe 31 iulie începe Postul Adormirii Maicii Domnului

În această perioadă, credincioșii se străduiesc să renunțe la anumite mâncăruri și obiceiuri și să se concentreze pe aspectele spirituale ale vieții lor. Rugăciunea, meditația asupra Scripturii și participarea la slujbele bisericești devin priorități, iar învățăturile Sfântului Evdochim îi ghidează pe credincioși în acest demers.

Astfel, Lăsata Secului pentru Postul Adormirii Maicii Domnului și figura Sfântului Evdochim aduc în prim-plan esența postului și importanța pregătirii spirituale înaintea sărbătorii Adormirii Maicii Domnului. Această perioadă reprezintă o ocazie de a căuta sensul autentic al credinței și de a găsi alinare în valorile duhovnicești, oferindu-ne un prilej special de a ne întări legătura cu Dumnezeu și de a cultiva virtuțile creștine în inimile noastre.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: