Redactia.ro
Home » Știri » Calendar creștin ortodox 6 iulie 2023. Sfântul Sisoie cel Mare. Rugăciunea pe care orice credincios trebuie să o rostească

Calendar creștin ortodox 6 iulie 2023. Sfântul Sisoie cel Mare. Rugăciunea pe care orice credincios trebuie să o rostească

sfantul sisoe

Calendar creștin ortodox 6 iulie 2023. Ce sfânt este sărbătorit la data de 6 iulie, conform calendarului creștin-ortodox la data de 6 iulie 2023. Rugăciunea pe care orice credincios trebuie să o rostească în această zi pentru a fi ferit de rele și a avea noroc.

Calendar creștin-ortodox 6 iulie 2023. Sfântul Sisoe cel Mare

Sfântul Sisoe cel Mare, cunoscut și ca Sisoe din Marea Tebaida, a fost unul dintre cei mai înțelepți și sfinți călugări din primele secole ale creștinismului. El s-a născut în Egipt în secolul al IV-lea și și-a petrecut mare parte a vieții în pustia desertului. În locurile izolate și în singurătatea rugăciunii, Sfântul Sisoe a căutat să își apropie sufletul de Dumnezeu și să dobândească o înțelegere profundă a învățăturilor creștine.

Sisoe cel Mare este cunoscut pentru înțelepciunea sa și pentru lupta sa împotriva ispitelor și patimilor trupești. În învățăturile sale, el sublinia importanța virtuților creștine, cum ar fi smerenia, răbdarea și iubirea față de Dumnezeu și de aproapele. El încuraja credincioșii să își dedice viețile lor rugăciunii și contemplării divine, renunțând la dorințele lumii materiale și căutând înțelepciunea spirituală.

O trăsătură distinctivă a învățăturilor și vieții Sfântului Sisoe cel Mare este profunda sa relație cu natura și cu toate ființele create de Dumnezeu. El considera că prin contemplarea naturii și a frumuseții sale, sufletul omului poate înțelege mai bine măreția lui Dumnezeu și poate obține lumină și mântuire. Se spune că Sfântul Sisoe era adesea înconjurat de animale.

Un alt aspect remarcabil al învățăturilor Sfântului Sisoe este abordarea sa profundă a temei morții. El a învățat că întâlnirea cu moartea este un moment inevitabil în viața fiecărui om și că pregătirea pentru această întâlnire trebuie să fie prioritatea supremă.

Rugăciune către Sfântul Cuvios Sisoe cel Mare, pentru dobândirea pocăinței și a discernământului (a Episcopului Macarie Drăgoi)

Sfinte Sisoe cel Mare, cu înțelepciunea lui Dumnezeu te-ai împodobit și pe mulți creștini ai luminat cu pildele și cuvintele tale din Pateric, Părinte cuvioase.

Pe cei începători ai povățuit, celor încercați tainele mântuirii ai deslușit, tuturor dascăl al neîncetatei pocăințe ai fost. Virtutea de căpătâi a creștinilor, discernământul, ai dobândit și, astfel, pe mulți, cu sfatul și rugăciunea, spre mântuire ai câștigat, învățându-ne că două lucruri sunt de trebuință celui care vrea să meargă pe calea mântuirii: nebizuirea pe sine și împreună-sfătuirea cu cei duhovnicești. Pentru aceasta, ne rugăm să ne luminezi să dobândim și noi pocăință și viață cuvioasă.

Sfinte Cuvioase Sisoe, întru multe feluri de nedumeriri ne aflăm și mulțimea ispitelor și a vicleniilor acestei lumi covârșește slaba noastră pricepere. De multe ori, nechibzuința ne împinge pe căi greșite, iar cele părute bune se adeveresc a fi cursă și împilare pentru noi și pentru cei ai noștri.

De aceea, te rugăm pe tine, dascăle al înțelepciunii, să ne dai pricepere de sus la răscrucile vieții, să ne adeverești calea binecuvântată de Hristos în alegerile pe care le avem de făcut în această viață și din orbirea cea din mândrie și necurăție să ne izbăvești. Cuvânt bun dăruiește duhovnicilor noștri, ca prin ei să aflăm povățuire în Taina Spovedaniei. Astfel ca și noi, împreună cu toți cei ai noștri, să aflăm milă înaintea lui Dumnezeu și nevătămați să viețuim în această lume întru nădejdea Învierii. Amin.

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: