Redactia.ro
Home » Știri » Calendar creștin ortodox 6 mai 2023. Rugăciune puternică pentru răbdare în fața necazurilor și luminarea minții

Calendar creștin ortodox 6 mai 2023. Rugăciune puternică pentru răbdare în fața necazurilor și luminarea minții

GALERIE FOTO (2) rugaciune

Pe data de 6 mai 2023, potrivit calendarului ortodox, este sărbătorit Sfântul și Dreptul Iov, cunoscut pentru răbdarea și credința sa în Dumnezeu în ciuda suferințelor intense pe care le-a îndurat.

Calendar creștin ortodox 6 mai 2023. Sfântul și Dreptul Iov

Conform Vechiului Testament, Sfântul Iov este un personaj biblic cunoscut pentru credința sa nestrămutată. El este descris ca fiind un om drept și devotat lui Dumnezeu, originar din țara Uz. Confruntat cu o serie de încercări și suferințe, inclusiv pierderea averii, a familiei și a sănătății, Iov a rămas credincios și nu și-a pierdut încrederea în Dumnezeu, fapt care i-a asigurat finalmente eliberarea de suferință.

În ciuda încercărilor crunte prin care a trecut, Iov a rămas un om drept și temător de Dumnezeu. Astfel, el este văzut ca un exemplu de credință și perseverență în fața suferinței. Sfântul Iov este sărbătorit ca sfânt în diverse culturi creștine, inclusiv în cadrul Bisericii Ortodoxe și a Biserici Romano-Catolice.

Calendar ortodox 6 mai 2023. Rugăciune puternică pentru dobândirea răbdării în faţa necazurilor şi pentru luminarea minţii

O, sfânt plăcut la lui Dumnezeu, neprihănit Iov! După ce ai luptat pe pământ sa faci fapte bune, ai primit în Rai cununa dreptății pe care Domnul a pregătit-o pentru toți cei care Îl iubesc. La fel, uitându-ne la sfânta ta icoana, ne bucurăm de sfârșitul glorios al vietii tale și cinstim sfânta ta amintire.

Dar tu, stând înaintea Tronului lui Dumnezeu, primeste rugăciunile noastre și du-le inaintea Dumnezeului Atot-Milostiv, sa ne ierte pacatele, sa ne ajute să razbim împotriva vicleniei diavolului și sa ne scape de dureri, boli, necazuri, nenorociri și de toate cele rele, ca noi cu cu evlavie și dreptate sa traim vesnic si sa fim cinstiti prin mijlocirea ta sa vedem Imparatia Cerului, slavindu-L pe pe Dumnezeu Tatăl, Fiul și Duhul Sfânt. Amin.

 

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: