Redactia.ro
Home » Știri » Calendar creștin ortodox 8 septembrie. Zi cu cruce roșie și mare sărbătoare pentru toți credincioșii

Calendar creștin ortodox 8 septembrie. Zi cu cruce roșie și mare sărbătoare pentru toți credincioșii

nasterea maicii domnului

Pe 8 septembrie 2023, creștinii ortodocși din întreaga lume sărbătoresc Nașterea Maicii Domnului, un eveniment plin de semnificații religioase și culturale. Este o zi de celebrare, rugăciune și reflectare pentru credincioși, însoțită de ceremonii religioase și tradiții specifice.

Calendar creștin ortodox 8 septembrie. Nașterea Maicii Domnului

Nașterea Maicii Domnului este sărbătorită pe 8 septembrie, ceea ce înseamnă că nașterea Fecioarei Maria este comemorată nouă luni după sărbătoarea Concepției Imaculate, care are loc pe 8 decembrie. Tradiția creștină ortodoxă și catolică consideră că Fecioara Maria s-a născut într-un mod miraculos, fiind concepută și născută fără păcatul ancestral. Ea este văzută ca un exemplu de sfințenie și umilință, iar nașterea ei este privită ca începutul planului divin pentru mântuirea omenirii prin venirea lui Isus Hristos.

Această sărbătoare are o semnificație specială pentru creștinii ortodocși, deoarece Fecioara Maria, numită și Theotokos sau Maica Domnului, ocupă un loc central în teologia ortodoxă. Ea este considerată „Născătoare de Dumnezeu” și este venerată ca cea mai sfântă femeie din istorie, fiind aleasă de Dumnezeu să devină mama lui Isus Hristos, Fiul lui Dumnezeu.

Sărbătoare cu cruce roșie pe 8 septembrie

Biserica ortodoxă organizează slujbe speciale în această zi, la care credincioșii participă în număr mare. Aceste slujbe includ citiri din Scriptură, rugăciuni specifice și cântări liturgice care aduc laude Fecioarei Maria. Multe familii ortodoxe țin post înainte de această sărbătoare pentru a se pregăti spiritual pentru eveniment. Postul poate fi unul strict, care exclude alimentele de origine animală și produsele lactate, sau unul mai ușor, care presupune evitarea anumitor alimente și obiceiuri culinare.

Nașterea Maicii Domnului este o sărbătoare semnificativă în calendarul creștin ortodox, care celebrează nașterea Fecioarei Maria, mama lui Isus Hristos. Această zi oferă credincioșilor o oportunitate de a se închina și de a reflecta asupra rolului special pe care Fecioara Maria l-a jucat în planul divin de mântuire a omenirii. Este o zi de rugăciune, bucurie și unitate în credința creștină ortodoxă.

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: