Redactia.ro
Home » Stil de viață » Calendar ortodox, 10 februarie – Sfântul Haralambie. Rugăciunea ce trebuie să o rostești azi

Calendar ortodox, 10 februarie – Sfântul Haralambie. Rugăciunea ce trebuie să o rostești azi

sfinti

Fiecare 10 februarie, creștinii marchează praznicul Sfântului Haralambie, recunoscut pentru puterea sa în a face minuni, în special pentru cei aflați în suferință din cauza bolilor grave și fără speranță de vindecare.

Ziua Sfântului Haralambie: Moment de rugăciune și sfințire

Data de 10 februarie este evidențiată în calendar cu o cruce neagră, în semn de respect pentru acest sfânt considerat tămăduitor și apărător împotriva ciumei. În multe comunități, preoții țin slujbe speciale pentru sfințirea apei și împart agheasma credincioșilor. Conform tradiției, această apă sfințită poate vindeca bolnavii și proteja animalele de boli. În această zi, este recomandat să se ofere pomană, în special pentru cei care și-au încheiat viața într-un mod tragic.

O altă tradiție specifică acestei zile este prepararea unui colac de către femei, care ulterior este sfințit de către preot. După aceasta, colacul este rupt și aruncat în cele patru puncte cardinale ale casei, o practică menită să țină spiritele rele departe. Pe lângă obiceiurile religioase, există și superstiții legate de vreme în această zi. Conform tradiției populare, dacă pe 10 februarie plouă, primăvara va întârzia să vină. Acest aspect este privit ca un indiciu al evoluției sezonului următor.

Rugăciunea ce trebuie să o rostești azi pentru a avea sănătate

Sfinte Mucenice Haralambie, primeşte această rugăciune pe care cu umilinţă ți-o aducem şi ne izbăveşte din toate necazurile!Deşi suntem bolnavi și nevrednici milostivirii tale pentru păcatele noastre cele multe şi grele pe care le săvârşim în tot timpul vieţii noastre şi în tot ceasul, totuşi, cunoscând bunătatea ta cea mare pe care ai arătat-o celor ce te cinstesc şi celor ce se pocăiesc cu credinţă întru numele Domnului, îndrăznim cu umilinţă să mărturisim înaintea ta că am greşit. Fii mijlocitorul nostru către preaputernicul Dumnezeu pentru iertarea păcatelor noastre, pentru izbăvirea noastră de toate bolile şi de toate primejdiile şi pentru întărirea noastră în credinţa cea adevărată. Amin!

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: