Redactia.ro
Home » Stil de viață » Calendar ortodox 10 noiembrie 2021. Rugăciunea către Sfântul Mucenic Orest care te apără de cele rele

Calendar ortodox 10 noiembrie 2021. Rugăciunea către Sfântul Mucenic Orest care te apără de cele rele

Calendar ortodox 10 noiembrie 2021. În această zi sfântă este pomenit Sfântul Mucenic Orest, către care toți creștinii pot închina rugăciunea care îi apără de toate cele rele.

Calendar ortodox 10 noiembrie 2021. În ziua 10 a lunii noiembrie, se face pomenirea Sfântului Mucenic Orest, un medic misionar, care și-a folosit știința și priceperea pentru a da mărturie despre Hristos. A plătit pentru aceasta prețul martiriului.

Sfântul Mucenic Orest, martirizat în cetatea Tianei din Capadocia în timpul împăratului roman persecutor al creștinilor, Dioclețian, a rămas în memoria credincioșilor după ce i-a convins pe oameni să renunțe la cultul idolilor.

Calendar ortodox 10 noiembrie 2021. Canon de rugăciuni către Sfântul Mucenic Orest

Troparul Sfântului Mucenic Orest
Mucenicul Tău, Doamne, Orest, întru nevoinţa sa, cununa nestricăciunii a dobândit de la Tine, Dumnezeul nostru; că având puterea Ta, pe chinuitori a învins; zdrobit-a şi ale demonilor neputincioase îndrăzniri. Pentru rugăciunile lui, mântuieşte sufletele noastre, Hristoase Dumnezeule.
Cântarea 1, glasul al 2-lea. Irmos: Veniţi popoarelor să cântăm…
Stih: Sfinte Mucenice Orest, roagă-te lui Dumnezeu pentru noi.
Fiind strălucit întotdeauna cu Dumnezeieştile Raze, prealăudate, luminează pe cei ce cinstesc prăznuirea ta cea purtătoare de lumină; şi-i izbăveşte de întunericul relelor.
Stih: Sfinte Mucenice Orest, roagă-te lui Dumnezeu pentru noi.
Dumnezeiasca dragoste a lui Hristos te-a aprins şi te-a făcut puternic, arzând materia cea lesne arzătoare a nebuniei idoleşti, mucenice preaalesule.
Slavă Tatălui şi Fiului şi Sfântului Duh.
Cu răbdare şi cu tărie ai înfruntat pe cei fără de lege, care te sileau să cinsteşti lucruri de mâini omeneşti, idoli fără de suflet, purtătorule de chinuri, Sfinte Mucenice Orest.
Şi acum şi pururea şi în vecii vecilor. Amin (a Născătoarei).

Calendar ortodox 10 noiembrie 2021. Ce alți sfinți mai trebuie pomeniți

Pe data de 10 noiembrie 2021, Biserica Ortodoxă îl prăznuiește și pe Sfintii Apostoli Rodion, Olimp, Erast, Sosipatru si Cuart.

Sfintii Apostoli Rodion, Olimp, Erast, Sosipatru si Cuart fac parte din cei saptezeci de apostoli. Doi dintre acestia și anume, Olimp si Rodion au suferit moarte martirica in vremea lui Nero, in cetatea Romei.

Sfântul Erast a fost iconom al bisericii din Ierusalim si episcop al Paneadei, iar Sosipatru episcop la Iconiu (pomenit de Sfantul Apostol Pavel in Epistola catre romani). Cuart a fost episcop al cetatii Beirutului, a botezat multi elini si a patimit pentru credinta in Hristos, potrivit creștinortodox.ro.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: