Redactia.ro
Home » Stil de viață » Inedit » Calendar ortodox 12 august 2021. Ce mari Sfinți Mucenici sunt sărbătoriți

Calendar ortodox 12 august 2021. Ce mari Sfinți Mucenici sunt sărbătoriți

Calendar creștin 12 august 2021. Sărbătoare mare pentru toți creștinii. În data de 12 august, în fiecare an sunt sărbătoriți Sfinții Mucenici Fotie și Anichit.

Calendar ortodox 12 august 2021. Sfinții Mucenici Fotie și Anichit

Biserica Ortodoxă îi pomenește astăzi pe Sfinții Mucenici Anichit și Fotie. Aceștia sunt doi glorioși martiri ai Bisericii Ortodoxe, care erau „frați” cu har spiritual și au rămas neclintiți în credința lor în Hristos. Fotie a fost nepotul lui Anichit . Au trăit într-o perioadă de persecuție sub împăratul Dioclețian. Într-o zi, au auzit că împăratul crud era profan și amenința că îi va chinui cu înverșunare pe creștini. Apoi, Anichit a decis să-i disprețuiască amenințările și și-a mărturisit curajos credința în Treime. A fost arestat și l-au bătut, conform orthodoxtimes.com. L-au condamnat apoi să fie devorat de un leu, dar leul s-a lăudat la picioarele lui și i-a lins sudoarea de pe picioare, care îi rostogolea pe corp. Împăratul a fost revoltat și, prin urmare, a ordonat să-l tortureze și să-l decapiteze. Dar a existat un miracol: Fotie, nepotul său, a fost suficient de curajos pentru a-și mărturisi credința în Mântuitorul Hristos. El a vrut să-și susțină bravul unchi și, astfel, a primit și coroana martiriului rămânând neclintit în credința sa în Mântuitorul Hristos.

Calendar ortodox 12 august 2021. Ce rugăciune trebuie să rostești astăzi

„Mucenicii Tăi, Doamne, întru nevoinţele lor, cununile nestricăciunii au dobândit de la Tine, Dumnezeul nostru. Că având tăria Ta, pe chinuitori au învins; zdrobit-au şi ale demonilor neputincioase îndrăzniri. Pentru rugăciunile lor, mântuieşte sufletele noastre, Hristoase Dumnezeule. Răbdând durerile trupului, prealăudaţilor, cu preaputernica credinţă a cugetului, cu bucurie v-aţi mutat la viaţa cea fără de durere, rugându-vă pururea pentru noi. Cu Dumnezeieştile arme ale credinţei îngrădindu-te, Sfinte Anichit, vitejeşte ai mers spre împletirea vrăjmaşilor celor fără de trup; şi cu puterea cea Dumnezeiască, ai prăpădit taberele acestora. Luminându-te de Dumnezeiască înţelegere, ai ruşinat bârfirea ritorilor şi mintea cea neiscusită a elinilor; şi pe tine cu totul te-ai dat spre pătimire, Mărite Mucenice Anichit.

Fecioară şi mai înainte de naştere şi după naştere cu adevărat te-ai arătat, Preacurată. Căci, mai presus de cuvânt, ai născut pe Dumnezeu, Cel Ce a încununat pe sfinţii mucenici care au pătimit. Purtătorilor de chinuri, prin răbdarea celor cumplite surpând înălţările vrăjmaşilor, v-aţi sălăşluit în ceruri bucurân du-vă, Sfinte Fotie, pururea Mărite şi Fericite Anichit. Pentru aceasta, sunteţi fericiţi în veacul veacului, rugându-vă lui Hristos pentru noi cei ce săvârşim pomenirea voastră. În Muntele Taborului Schimbându-Te la Faţă, Cuvinte al lui Dumnezeu, pe cât s-a putut ai arătat ucenicilor Tăi strălucirea Slavei Tale Celei Dumnezeieşti. Cu aceea, luminându-ne şi noi, Te lăudăm pe Tine, Unule Cel Neschimbat şi fără de moarte, Doamne şi cu credinţă grăim către Tine: Slavă, Hristoase, Împărăţiei Tale.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: