Redactia.ro
Home » Stil de viață » Calendar ortodox 12 august 2022. Doi sfinți importanți, făcători de minuni. Cum să li te rogi pentru vindecare grabnică

Calendar ortodox 12 august 2022. Doi sfinți importanți, făcători de minuni. Cum să li te rogi pentru vindecare grabnică

GALERIE FOTO (2)

În fiecare an, pe data de 12 august, este praznicul Sfinţilor Fotie şi Anichit, făcători de minuni şi mari vindecători. Aceşti doi sfinţi sunt invocați la rugăciunile de la Taina Sfântului Maslu.

Calendar ortodox 12 august 2022. Sfinții Fotie şi Anichit

Sfinții Fotie și Anichit au trăit în vremea împăratului Dioclețian, scrie crestinortodox.ro. Anichit a fost unul din demnitarii cetății Nicomidia. Acesta a spus tuturor cât de mult crede în Hristos, chiar în momentul în care a început persecuţia creştinilor. Lui Anichit i s-a tăiat limba, însă nu a rămas fără grai și i-a spus în față împăratului că s-a făcut de ruşine şi că zeii lui sunt de nimic. Furios, împăratul a poruncit să fie decapitat. În loc să-l omoare pe Anichit, călăul s-a lovit pe sine fără să vrea și a murit.

Mai apoi, Fotie și Anichit au fost închiși în temniță timp de trei ani. Apoi au fost aruncați în foc, iar mulți creștini i-au urmat în suferință, intrând și ei în foc. Dar din foc răzbăteau până în depărtări cântări de laudă către Dumnezeu. Astfel au trecut la cele veşnice toţi cei care au fost aruncaţi sau s-au aruncat în flăcări. Sfinții Anichit și Fotie sunt invocați la rugăciunile de la Taina Sfântului Maslu și de la slujba Sfințirii Apei.

Rugăciune către Sfinții Fotie și Anichit

Mucenicii Tăi, Doamne, întru nevoinţele lor, cununile nestricăciunii au dobândit de la Tine, Dumnezeul nostru. Ca având tăria Ta, pe chinuitori au învins; zdrobit-au şi ale demonilor neputincioase îndrăzniri. Pentru rugăciunile lor, mântuieşte sufletele noastre, Hristoase Dumnezeule. Amin.

Sfinții Mucenici Fotie și Anichit – drumul spre sfințenie

Primind putere de la Domnul și biruind toate torturile la care au fost supuși de către păgâni, cei doi Sfinți Mucenici Anichit și Fotie au trecut la Domnul după ce au intrat într-un cuptor cu foc, nu pentru că trupurile lor ar fi ars, ci pentru că s-au rugat pentru veșnicie.

Pe vremea când împăratul păgân Dioclețian s-a mâniat pe creștini și a început să îi tortureze, punând în mijlocul cetății mulțime de unelte, un bărbat cu funcția de comit, Anichit, a venit în fața împăratului și a mărturisit că este credincios. Fiindu-i tăiată limba și aruncat fiarelor, leul care ar fi trebuit să îl ucidă era ca un mielușel și, pentru rugăciunile Sfântului Anichit, capiștea idolească s-a prăbușit, murind mulți păgâni. Pe când au vrut să îi taie capul cu sabia, puterea călăilor a slăbit, iar când l-au aruncat în găleata cu plumb încins, plumbul s-a răcit ca gheața, fiind și un înger acolo.

Văzând pătimirile lui și ajutorul primit de la Domnul, Fotie, o rudă a Sfântului Anichit, a alergat și l-a mustrat pe împăratul fără de minte. După ce au fost închiși în temniță trei zile și după alte multe chinuri, cei doi Sfinții Anichit și Fotie au intrat într-un cuptor cu foc și, după trei ore de rugăciune, au trecut la cele veșnice, fără ca trupurile lor să fie mistuite.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini