Redactia.ro
Home » Știri » Calendar ortodox 12 decembrie 2023. Zi de mare sărbătoare pentru creștinii ortodocși!!

Calendar ortodox 12 decembrie 2023. Zi de mare sărbătoare pentru creștinii ortodocși!!

Calendar ortodox 12 decembrie 2022. Zi de mare sărbătoare pentru creștinii ortodocși!!

La data de 12 decembrie, creștinii ortodocși îl pomenesc pe Sfântul Ierarh Spiridon, cel care este cunoscut și ca „Sfântul călător” care își părăsește racla și săvârșește miracole pentru cei suferinzi de boli grele!

Calendar ortodox 12 decembrie 2023. Viața Sfântului Ierarh Spiridon

Sfântul Ierarh Spiridon a fost un credincios desăvârșit, el ajungând chiar să fie episcopul Trimitundei. Încă de mic copil, el a fost atras de cele sfinte și s-a dovedit a fi iubitor de fapte bune. El a decis să se căsătorească, dar soția lui, din nefericire, a murit foarte repede, iar după ce aceasta s-a stins din viață, Sfântul Ierarh Spiridon a decis să îl urmeze pe Hristos.

Sfântul Ierarh Spiridon a primit de la Dumnezeu darul de a vindeca bolile trupului, dar și pe cele ale duhului și reușea să scoată spiritele rele din cei hăituiți de diavol.

În timpul persecuțiilor împotriva creștinilor, Sfântul Ierarh Spiridon a fost torturat și întemnițat. După ce și-a dat viața în mâna Domnului, el a fost înmormânat cu cinste în biserica Sfinţilor Apostoli din Trimitunda

Calendar ortodox 12 decembrie 2023. De ce nu au voie femeile să lucreze astăzi

Pentru sănătatea întregii familii, pentru câştig şi pentru spor în casă, în ziua praznicului Sfântului Spiridon nu se va munci în gospodărie: nu se coase, nu se spală rufe şi gospodinele nu fac curăţenie; în mediul rural nu se înjugă vitele pentru că este rău de pagubă; în această zi şi animalelor de tracţiune li se dă să mănânce fânul din mână.

De ce femeile nu trebuie să lucreze de Sfântul Spiridon? O femeie lucrând în această zi, i s-a aprins lampa în mână și odată cu ea i s-au aprins rufele de pe ea.

Calendar ortodox 12 decembrie 2023. Ce rugăciune se spune astăzi

„Apărătorului credinței să-i aducem din inimă mărturisiri mulțumitoare. Toți care prin ale lui înțelepte învățături ne-am luminat cu credința și să-i cântăm. Bucură-te, Sfinte Ierarhe Spiridon, mare făcător de minuni!

Vrednicule păstor al Bisericii, Sfinte Ierarh Spiridon, deşi nu avem nici vrednicie şi nici pricepere pentru a ne ruga ţie cu potrivite cuvinte. Totuşi venim la tine, sfinte, şi mărturisindu-ne multele păcate săvârşite, ne rugăm ţie cu smerenie.

Întinde mâna ta cea dreaptă, cu care de-a lungul vieţii ai săvârşit atâtea minuni, şi binecuvântează-ne pe noi toţi, cei care venim la tine cu credinţă! Nădejde a celor care şi-au pierdut nădejdea, mângâiere a celor necăjiţi, te rugăm fii mijlocitor pentru sufletele noastre cele împovărate de multe ispite şi, cu obişnuita ta bunătate şi iubire de oameni, roagă-te către Ziditorul tuturor să ne dăruiască vindecare de feluritele boli ale sufletului.

Sfinte Spiridon, roagă-te pentru noi!

Învredniceşte-ne şi pe noi, nevrednicii, ca prin mijlocirea ta să ne împărtăşim de bunătăţile sufleteşti şi trupeşti făgăduite adevăraţilor credincioşi. Dăruieşte-ne, sfinte, ajutorul tău cu care, biruind otrăvitoarele gânduri care se luptă cu noi neîncetat, să dobândim cele de folos pentru viaţa aceasta şi, mai ales, pentru cea viitoare. Bucură-te, cel ce ești cu îngerii slujitor! Bucură-te, că ești și cu oamenii cu trupul petrecător! Bucură-te, al cărui trup astăzi săvârșește minuni! Bucură-te, că încălțările tale slujesc drept dovadă. Amin!”, potrivit sfantulduh.com.

Sursa foto: bzi

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: