Redactia.ro
Home » Stil de viață » Inedit » Calendar ortodox 13 august 2021. Ce mare sfânt este sărbătorit

Calendar ortodox 13 august 2021. Ce mare sfânt este sărbătorit

Calendar creștin 13 august 2021. Sărbătoare mare pentru toți creștinii. În data de 13 august, în fiecare an este sărbătorit Sfântul Tihon de Zadonsk.

Calendar ortodox 13 august 2021. Sfântul Tihon de Zadonsk

Sfântul Tihon din Zadonsk s-a născut în 1724 într-o familie foarte săracă din provincia Novgorod și a fost numit Timotei în sfântul Botez. În tinerețe a fost trimis la seminarul din Novgorod, unde a primit o educație bună și a predat mai târziu greacă și alte discipline. După ce a primit tonsura monahală cu numele Tihon, în același an a fost hirotonit diacon și preot și numit doi ani mai târziu ca rector al Seminarului din Tver. În 1761 a fost sfințit episcop de Kexholm și Ladoga, iar în 1763 a numit episcop de Voronej, potrivit goargh.org.

Sfântul Tihon s-a stins dn viață în 1783, la vârsta de cincizeci și nouă de ani. Peste șaizeci de ani mai târziu, în 1845, când a fost construită o nouă biserică în Zadonsk în locul bisericii unde a fost înmormântat și a fost necesar să-i scoată trupul. Deși a fost îngropat într-un loc umed, moaștele sale s-au dovedit a fi întregi și intacte, chiar și veșmintele sale au fost neatinse de trecerea timpului. Multe minuni au fost făcute de Sfântul Tihon după moartea sa și aproximativ trei sute de mii de pelerini au participat la proslăvirea sa la 13 august 1863. El este unul dintre cei mai iubiți sfinți ruși și este invocat în special pentru protecția și creșterea copiilor.

Calendar ortodox 13 august 2021. Ce rugăciune trebuie să rostești astăzi

Doamne Atotmilostive, Dumnezeul puterilor!

Din adâncul sufletului cu smerenie strig către Tine: cu puterea Crucii Tale potoleşte înverşunarea celor ce urăsc şi hulesc Numele Tău Cel Sfânt, pângăresc şi nimicesc sfinţenia lăcaşurilor Tale, prigonindu-i cu sălbăticie pe fiii credincioşi ai Sfintei Tale Biserici.

Tuturor celor ce pătimesc pentru mărturisirea adevăratei credinţe trimite-le în Numele Tău pe Sfinţii Tăi Îngeri, ca să-i întărească pe cei credincioşi Ţie întru purtarea jugului Tău celui bun, sub acoperământul şi mijlocirea Preasfintei Născătoare de Dumnezeu şi a tuturor sfinţilor Tăi. Milostive Doamne! Cu inima zdrobită şi cu lacrimi ne rugăm Ţie, caută la plânsul, tânguirea şi rugile tuturor dreptcredincioşilor creştini pătimind de năpăstuirea vrăjmaşilor Tăi.

Şi mai presus de toate întăreşte, Doamne, cu tăria Duhului Tău pe păstorii Tăi, ca să slujească cu dârzenie, în singurătate, chiar până la moarte turma Ta. Iar pe toţi cei ce pentru Tine au primit sfârşit mucenicesc, învredniceşte-i să împărăţească cu sfinţii Tăi în slava Ta cea veşnică.

Tu, Doamne, Cel ce pe Cruce Te-ai rugat pentru cei ce Te răstigneau şi în ultimul ceas ai primit pocăinţa tâlharului, nu-i pierde pe cei ce s-au lepădat, au hulit şi au asuprit Sfânta Credinţă şi Sfânta Ta Biserică, ci, de este cu putinţă, dăruieşte-le lor bucuria de a Te cunoaşte pe Tine, Dragostea şi înţelepciunea cea Dumnezeiască, şi să-şi sfârşească zilele în pocăinţă adevărată.

Către Tine, Doamne, nădăjduim şi nu ne vom ruşina în veac, căci Tu eşti apărarea noastră, ajutorul şi biruinţa care a biruit lumea, lumina mai presus de orice lumină, bucuria mai presus de orice bucurie, nădejdea mai presus de orice nădejde, adevărata viaţă şi mântuire veşnică, şi Ţie Celui în Treime închinat, slavă îţi înălţăm, acum şi pururea şi-n vecii vecilor. Amin.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: