Redactia.ro
Home » Știri » Calendar ortodox 14 iunie 2020. Prăznuirea Sfântului Proroc Elisei

Calendar ortodox 14 iunie 2020. Prăznuirea Sfântului Proroc Elisei

Prorocul Elisei

Calendar ortodox 14 iunie 2020. Duminică, pe 14 iunie este prăznuit marele Sfânt proroc Elisei care este considerat făcătorul de minuni. Acesta a făcut minuni încă de la naștere, uimind o lume întreagă.

Tot astăzi sunt sărbătoriți și Sfântul Metodie, Sfântul Cuvioasa Iulita, Sfântul Cuvios Nifon, Sântul Sfințitului Mucenic, Fericitul Augustin și Fericitul Ieronim.

Viața Sfântului Proroc Elisei, făcătorul de minuni

Proroc Elisei era din cetatea Avelmeula și era fiul lui Safat, iar încă de la naștere a arătat că are darul de a face minuni. După ce Elisei a crescut el a fost chemat la prorocie pentru că lui Dumnezeu i-a plăcut de el. Așadar, a devenit prorocul Horebului, dar a trebuit să meargă să ia binecuvântarea mamei sale și a tatălui său.

După această chemare, Elisei și-a părăsit familia și a urmat viața Prorocului Ilie care i-a cerut să devină proroc. Elisei l-a urmat pe Ilie până la cer, când i-a preluat cojocul, dar și darul profetic.

Dumnezeu a ales să facă multe minuni prin intermediul prorocului Elisei. Acesta a despărțit apele Iordanului așa cum Moise a despărțit apele Marii Roșii.

A făcut dulci apele amare de la Ierihon, a umplut cu apa traseele de apărare excavate în râzboiul cu Moabitenii.

De asemenea, a înmulțit untdelemnul din vasele văduvei cea săracă, l-a înviat pe fiul unei femei sunamite. Mai mult, a hrănit o sută de oameni cu douăzeci de pâini mici.

Moartea Sfântului Proroc Elisei

Pe timpul împărăției lui Israel Ioahaz, Elisei s-a îmbolnăvit de moarte în Samaria omul lui Dumnezeu, ajungând la adânci bătrâneți.

Procurorul Elisei a murit și s-a îngropat pe cinste și a continuat să facă minuni și după moarte. Fiind dus mort la groapă în cetatea Samariei, ostașii de la Moab au năvălit în pâmăntul acela.

Speriați, îngropatorii l-au aruncat în groapă și au fugit, apoi a înviat și a stat pe picioarele sale a alergat spre cetate.

Canon de rugăciune către Sfântul Prooroc Elisei

Cel ce a fost înger în trup, temeiul proorocilor, al doilea Înaintemergător al venirii lui Hristos, Ilie măritul, care a trimis de sus lui Elisei dar, bolile goneşte şi pe cei leproşi curăţeşte. Pentru aceasta şi celor ce-l cinstesc pe el, le izvorăşte tămăduiri.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini