Redactia.ro
Home » Știri » Calendar ortodox 16 decembrie 2021. Rugăciune către Sfântul Proroc Agheu

Calendar ortodox 16 decembrie 2021. Rugăciune către Sfântul Proroc Agheu

Calendar ortodox 16 decembrie 2021. Este zi de mare sărbătoare pentru români, cu dezlegare la ulei și vin. În această zi sfântă trebuie pomenit Sfântul Proroc Angheu.

Biserica Ortodoxă îl sărbătorește în fiecare an, pe data de 16 decembrie, pe Sfântul Proroc Agheu.

Calendar ortodox 16 decembrie 2021. Mare sărbătoare, este prăznuit Sfântul Proroc Agheu

Agheu a fost unul din ultimii proroci ai Vechiului Testament, potrivit crestinortodox.ro. Numele „Agheu“ se traduce prin „sărbătoare“, „cel ce sărbătorește“ sau „cel ce este sărbătorit“.
În această zi, creștinii îl prăznuiesc pe Sfântul Proroc Agheu, unul dintre ultimii proroci ai Vechiului Testament. Rugăciunea către Sfântul Agheu împlineşte cele mai arzătoare dorinţe şi este mai puternică dacă este rostită în ziua praznicului.

Sfântul Proroc Agheu s-a născut în Babilon. Acesta a viețuit cu 470 de ani înainte de Hristos. Încă de la o vârstă fragedă a venit în Ierusalim împreună cu iudeii aduși de Zorobabel și de arhiereul Iosua și a fost unul dintre ultimii prooroci ai Vechiului Testament.

Calendar ortodox 16 decembrie 2021. Rugăciune către Sfântul Proroc Agheu

Rugăciunea de mare putere a Sfântului Agheu, făcătorul de minuni, se rostește în data de 16 decembrie. În această zi sfântă, rugăciunea are puterea de a îndeplini până și cele mai arzătoare dorințe ale celor cu credință în suflet.

Cel ce stai înaintea lui Dumnezeu cu chip Dumnezeiesc, ca un proroc adevărat, adu-ţi aminte, fericite, de cei ce laudă cinstită pomenirea ta.
Sfinte Prorocule Agheu, roagă-te lui Dumnezeu pentru noi. Zidindu-te pe tine însuţi pe temelia cea tare a faptelor bune, te-ai făcut locaş însufleţit de Dumnezeu, binecuvântate.
Cu Putere Dumnezeiască dezlegându-ne de robia cea cumplită a demonilor, ne-ai făcut Ţie cinstite locaşuri, Mântuitorule, pe cei ce strigăm: Sfânt eşti, Cel Ce mântuieşti sufletele noastre.
Ca un Făcător de bine dă-ne, Doamne, celor ce Te chemăm pe Tine, din dragostea sufletului, pacea Ta, pe care Dumezeiescul Proroc Agheu de la Dumnezeiescul Duh o a prorocit. Amin.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: