Redactia.ro
Home » Știri » Calendar ortodox 16 ianuarie 2020. Cinstirea lanțului Sfântului Apostol Petru

Calendar ortodox 16 ianuarie 2020. Cinstirea lanțului Sfântului Apostol Petru

Calendar ortodox 16 ianuarie 2020. Cinstirea lanțului Sfântului Apostol Petru

Calendar ortodox 16 ianuarie 2020. Cinstirea lanțului Sfântului Apostol Petru. În calendarul ortodox din 16 ianuarie este zi de post. Biserica Ortodoxă Română cinstește Lanțul Apostului Petru. Care este semnificația sărbătoarei zilei de joi.

Calendar ortodox 16 ianuarie 2020. Cinstirea lanțului Sfântului Apostol Petru

În această zi, Biserica Ortodoxă mărturiseşte minunea eliberării din temniţa a Sfântului Petru şi se închină cinstitelor lui lanţuri, care au căzut la atingerea îngerului.

Din Faptele Apostolilor (12, 1-11) aflăm că faptele au avut loc în anul 42 d.Hr. Regele Irod Agripa a poruncit ca Sfântul Apostol Petru să fie întemniţat şi legat în lanţuri. Petru este dezlegat şi eliberat de un înger. Lanţul cu care a fost legat Petru gonea duhurile cele viclene, iar cel ce se atingea de acest lanţ se sfinţea.

Troparul închinării cinstitului lanș al Sfântului Apostol Petru

Lanţul cu care a fost legat Sfântul Apostol Petru tămăduia neputinţele şi gonea duhurile cele viclene, iar cel ce se atingea de acest lanţ se sfinţea. Acesta a fost păstrat de credincioşii din Ierusalim, trecând de la unii la alţii, până când patriarhul Iuvenalie l-a dat împărătesei Evdochia, care l-a dus la Constantinopol în anul 437 sau 439.

De aici, lanţul cu care a fost legat Sfântul Petru, a ajuns la o altă împărăteasă, Eudoxia, fiind depus într-o biserică ridicată în cinstea Sfântului Apostol Petru

Roma nepărăsind, la noi ai venit prin cinstitele lanțuri care ai purtat, cela ce ai fost decât Apostolii mai întâi pe scaun șezător. Cărora cu credința închinându-ne, ne rugăm: cu ale tale rugăciuni cele către Dumnezeu, dăruiește lumii mare milă.

Citeste si:Horoscop 15 ianuarie 2020. Zodia care va avea parte de un eveniment plăcut

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini