Redactia.ro
Home » Stil de viață » Calendar ortodox 16 septembrie 2022. Sfânta Muceniță Eufimia, prăznuită în această zi. Rugăciunea pe care trebuie s-o rostești

Calendar ortodox 16 septembrie 2022. Sfânta Muceniță Eufimia, prăznuită în această zi. Rugăciunea pe care trebuie s-o rostești

GALERIE FOTO (2)

Calendar ortodox 16 septembrie 2022. Sfânta Muceniță Eufimia, prăznuită în această zi. Rugăciunea pe care trebuie s-o rostești ca să-ți meargă toate bune.

Calendar ortodox 16 septembrie 2022. Sfânta Muceniță Eufimia

Pe data de 16 septembrie, în fiecare an, se sărbătorește Sfânta Muceniță Eufimia. Aceasta s-a născut în Calcedon, având părinți creștini, în timpul împăratului Dioclețian. Sfânta Muceniță Eufimia a fost aruncată într-un cuptor încins și supusă unor chinuri groaznice, pentru credința și smerenia ei către Dumnezeu. Și de parcă nu ar fi fost de ajuns chinurile prin care a trecut, Sfânta Eufimia a fost aruncată în foc de alți soldați, însă a rămas neatinsă de flăcări. Ulterior, aceasta a fost aruncată într-o groapă plină cu țepușe și cuțite, însă a scăpat nevătămată.

Sfânta Eufimia a fost aruncată fiarelor sălbatice la circ. Acela a fost momentul când s-a rugat să se învrednicească să sufere chinuri pentru numele Domnului Hristos, însă fiarele sălbatice nu s-au atins de ea. Și-a găsit sfârșitul după ce o ursoaică a mușcat-o de picior și a sâmgerat foarte mult. Părinții acesteia i-au luat trupul neînsuflețit și l-au îngropat cu cinste în apropiere de Calcedon.

Rugăciunea către Sfânta Muceniță Eufimia

Mare Muceniţă Eufimia, caută cu milostivire spre lacrimile neamului nostru şi izbăveşte-ne de eresurile care s-au pornit asupra noastră din uneltirea diavolului. Îndură-te de eretici şi de trădătorii care batjocoresc moştenirea Credinţei Ortodoxe, şi îi ajută să lepede toate rătăcirile şi să vină la Ortodoxie ca să se facă bucurie în Cer pentru îndreptarea lor.

Ruşinatu-sa cu defăimare mulţimea ereticilor monofiziţi şi feţele lor s-au umplut demultă ocară, când au văzut cartea hulelor lor lepădată sub picioarele tale, iar cartea noastră cu dogmele cele adevărate, ţinând-o cinstita ta mână, prealăudată Muceniţă. Arată şi acum Credinţa cea adevărată şi nimiceşte eresurile cele pierzătoare de suflet. Ajută-ne pe noi, cei ce trăim în această vreme de apostazie, să păstrăm şi să mărturisim Dreapta Credinţă cu preţul vieţii noastre pământeşti, ca să dobândim viaţa cea veşnică şi fericită. Amin!”.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@redactia.ro