Redactia.ro
Home » Știri » Calendar ortodox 17 aprilie 2021. Rugăciunea care iartă toate păcatele

Calendar ortodox 17 aprilie 2021. Rugăciunea care iartă toate păcatele

Calendar ortodox 17 aprilie 2021.

Calendar ortodox 17 aprilie 2021. Rugăciunea care iartă toate păcatele și care trebuie rostită de credincioși în ziua aceasta.

Calendar ortodox 17 aprilie 2021. Este mare sărbătoare

În fiecare an, pe data de 17 aprilie, creștinii îl sărbătoresc pe Sfântul Sfinţit Mucenic Simeon, Episcopul Persiei. Acesta a trăit în Peria, în vremuri în care creștinii erau căutați și vânați de către oamenii împăratului Savorie. Sfântul Simeon este în temniță și îi îmbărbăta pe ceilalți prizonieri cu credința, pentru ca nimeni să nu renunțe la ea, indiferent de chinurile la care urmau să fie supuși.

Dintre cei 100 de prizonieri creștini pe care împăratul îi ținea, Sfântul Sfinţit Mucenic Simeon a fost ultimul pe care l-a ucis. Ceilalți au mai avut tendința de a renunța la credință, însă Sfântul Sfinţit Mucenic Simeon a fost stăruitor și nu i-a fost teamă când a venit momentul morții.

Calendar ortodox 17 aprilie 2021. Rugăciunea care iartă păcatele

Iată care este rugăciunea zilei, ce trebuie spusă în ziua aceasta, când îl cinstim pe Sfântul Sfinţit Mucenic Simeon, Episcopul Persiei.

Troparul Sfântului Sfinţit Mucenic Simeon, Episcopul Persiei

Glasul al 4-lea

Şi părtaş obiceiurilor şi următor scaunelor Apostolilor fiind, lucrare ai aflat, de Dumnezeu insuflate, spre suirea privirii la cele înalte. Pentru aceasta, cuvântul adevărului drept învăţând şi cu credinţa răbdând până la sânge, Sfinţite Mucenice Simeon, roagă-te lui Hristos Dumnezeu să mântuiască sufletele noastre.

Condacul Sfântului Sfinţit Mucenic Simeon, Episcopul Persiei şi al Sfântului Ierarh Acachie, Episcopul Melitinei

Glasul al 2-lea

Ca un soare a răsărit nouă credincioşilor sfântă pomenirea voastră, pe care astăzi o săvârşim, Preaînţeleptilor, Sfinţiţilor Simeon şi Acachie, strigând: rugaţi pentru noi pe Cel Singur şi Iubitor de oameni.

SEDELNA, glasul 1. Podobie: Mormântul Tău…

Ca soarele ne-a răsărit nouă sfântă pomenirea ta, Înţelepte Ierarhe Simeon şi a mucenicilor celor dimpreună cu tine, luminând pe cei credincioşi. Pe care săvârşind-o astăzi strigăm: rugaţi-vă pentru noi Celui Singur şi Iubitor de oameni, purtătorilor de chinuri.

Calendar ortodox 17 aprilie 2021. Ce alți sfinți sunt sărbătoriți

Tot pe data de 17 aprilie, în calendarul ortodox mai sunt pomeniţi și alți sfinți. Este vorba despre:

Preacuviosul Acachie, episcopul Melitinei.

Sfântul mucenic Adrian;

Sfântul Agapet, papa al Romei;

Sfântul Macarie, Arhiepiscopul Corintului.