Redactia.ro
Home » Știri » Calendar ortodox 17 februarie 2023. Să nu nu faci asta vinerea, este mare păcat!

Calendar ortodox 17 februarie 2023. Să nu nu faci asta vinerea, este mare păcat!

Calendar ortodox 17 februarie 2023. Sfârșitul săptămânii vine cu o sărbătoare mare pentru toți credincioșii, dar și cu o mulțime de tradițiia și obiceiuri specifice acestei zile. Urmează o zi plină de interdicții, pe care ar fi bine să le respecți dacă vrei să ai noroc și să nu fii lovit de ghinion.

Calendar ortodox 17 februarie 2023. Sfântul Mucenic Teodor Tiron

Luna februarie este marcată de o mulțime de evenimente religioase importante, unul dintre ele având loc chiar la data de 17 februarie 2023. Conform calendarului ortodox, în fiecare an, la aceeași dată, este sărbătorit Sfântul Mucenic Teodor Tiron, care și-a dat viața pentru Dumnezeu, după ce și-a recunoscut religia.

Vezi și: Când sunt sărbătoriți Moșii de iarnă. Ce se dă de pomană în Sâmbăta Morților

statui neînsuflețite și lucruri făcute de mâinile omenești. Sfântul Teodor Tiron a trăit în secolul al III-lea d.Hr.,în Amasya, Turcia și a fost ucis din ordinul lui Maximilian. Acesta era militar și a fost ucis în timpul persecuțiilor din acea perioadă, după ce a recunoscut că este creștin botezat. A mărturisit că are un singur Dumnezeu și a spus, în fața tuturor, că idolii sunt doar niște statui neînsuflețite și lucruri făcute de mâinile omenești.

A dat foc unei statui pe care toți o considerau mama idolilor, după care a fost ucis prin arderea de viu. Biserica Ortodoxă îi cinstește astăzi și pe Sfântul M. Mc. Teodor Tiron, Sfânta Mariamna, dar și pe Sfinții Împăraţi Marcian şi Pulheria.

Superstițiile zilei de vineri

Ziua de vineri este una dintre cele mai importante, fiind cea în care Mântuitorul a fost omorât după mari chinuri. Din acest motiv, se ține post și unii chiar aleg să țină unul negru, în semn de mulțumire pentru Cel care a murit pentru ei.

Dacă o fată posteşte trei vineri , fără să mănânce nimic, se zice că va visa ursitul, pentru că se va căsători. În caz contrar, va visa un sicriu, ce îi transmite că va rămâne necăsătorită.

Cine se spală în zilele de vineri se spune că va fi curățat de orice boală. Vara, oamenii aleg chiar să se spele în pârâu, unde se spune că vor curge toate relele.  Cine se naşte luni, miercuri şi vineri, e fără noroc și nu va avea deloc o viață ușoară.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: