Redactia.ro
Home » Stil de viață » Calendar ortodox 17 iulie 2021. Ce sfântă este sărbătorită

Calendar ortodox 17 iulie 2021. Ce sfântă este sărbătorită

Calendar creștin 17 iulie 2021. Sărbătoare mare pentru toți creștinii. În data de 17 iulie, în fiecare an este sărbătorită Sfânta Marina.

Calendar ortodox 17 iulie 2021. Sfânta Marina

Marina s-a născut în Antiohia Pisidiană din părinți păgâni. La vârsta de doisprezece ani, Marina a aflat despre Domnul Isus Hristos: cum s-a întrupat în Fecioara atotputernică și cum a făcut multe minuni, a suferit moartea pe cruce și a înviat glorios. Inima ei tânără s-a înflăcărat cu dragoste pentru Domnul și a jurat că nu se va căsători niciodată și, în sufletul ei, a dorit în continuare să sufere pentru Hristos și să fie botezată în sângele martiriului.

Tatăl ei o ura pentru credința ei și nu o considera ca fiica sa. Deputatul imperial, Olymbrius, aflând de la Marina că este creștină, a dorit la început să devină soția lui. Când Marina a refuzat, i-a ordonat să se plece în fața idolilor. Sfânta Marina a răspuns: „Nu mă voi pleca și nu voi oferi jertfe idolilor respirați și morți, care nu se recunosc și nu știu că îi onorăm sau îi dezonorăm. Nu le voi oferi onoarea care aparține doar Creatorului meu. ”. Apoi Olymbrius a supus-o pe Marina la torturi dure și a aruncat-o în închisoare, complet acoperită cu răni și sânge. În închisoare, Marina s-a rugat lui Dumnezeu. După rugăciunea ei, diavolul i s-a arătat în masca unui șarpe oribil care s-a împletit în jurul capului ei. Când a făcut semnul Crucii, șarpele a izbucnit și a dispărut.

Apoi a fost cuprinsă de o lumină cerească și i s-a părut că pereții și acoperișul închisorii au dispărut și a apărut o cruce radiantă și falnică. Un porumbel alb cocoțat deasupra crucii, scoțând un glas care spunea: „Bucură-te Marina, porumbelul rațional al lui Hristos, fiica Sionului în cel mai înalt, se apropie ziua ta de bucurie”, conform greekcitytimes.com.

Apoi, Marina a fost vindecată de toate rănile și durerile ei prin puterea lui Dumnezeu. Judecătorul demențos a torturat-o a doua zi, atât în ​​foc, cât și în apă, dar Marina a îndurat toate, ca și cum ar fi fost într-un alt corp. În cele din urmă, a condamnat-o să fie decapitată. Înainte de moartea ei, Domnul Isus i s-a arătat, însoțit de îngeri. A fost decapitată în timpul domniei lui Dioclețian; dar în suflet și putere, ea a rămas vie în ceruri și pe pământ. O mână a Sf. Marina se așază în Mănăstirea Vatopedi de pe Muntele Athos.

Calendar ortodox 17 iulie 2021. Ce rugăciune trebuie să rostești astăzi

Mieluseaua Ta, Iisuse, Marina, striga cu glas mare: pe Tine, Mirele meu, te iubesc si pe Tine cautandu-Te ma chinuiesc si impreuna ma rastignesc si impreuna ma ingrop cu Botezul Tau; si patimesc pentru Tine, ca sa imparațesc intru Tine; si mor pentru tine, ca sa viez pentru Tine; ci, ca o jertfa fara de prihana, primeste-ma pe mine ceea ce cu dragoste ma jertfesc tie. Pentru rugaciunile ei, ca un milostiv, mantuieste sufletele noastre.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: