Redactia.ro
Home » Știri » Calendar ortodox 18 mai 2021. Azi este prăznuit Sfântul Mucenic Teodot, protectorul familiei

Calendar ortodox 18 mai 2021. Azi este prăznuit Sfântul Mucenic Teodot, protectorul familiei

GALERIE FOTO (2)

Calendar 18 mai 2021. Creștinii ortodocși  îi sărbătoresc anual, pe data de 18 mai, pe Sfântul Mucenic Teodot, protectorul familiei. Azi este bine să spui rugăciunea pentru protejarea familiei şi pentru întoarcerea pe calea cea dreaptă. 

Calendar ortodox 18 mai 2021. Azi este prăznuit Sfântul Mucenic Teodot, protectorul familiei

Calendar 18 mai 2021. Pe data de 18 mai se prăznuiește Sfântul Mucenic Teodot. Acesta a fost hangiu în timpul domniei împăratului Dioclețian. El îi adăpostea în han pe creștinii prigoniți. Teodot îi ajută în taină cu toate cele necesare pe creștinii care scăpaseră de persecuții, iar trupurile creștinilor omorâți le strângea și le îngropa.

În acea vreme, șapte fecioare au fost torturate pentru credința lor în Hristos, iar în cele din urmă înecate într-un lac. Una dintre ele, Sfânta Tecusa, i-a apărut în vis lui Teodot și i-a cerut să scoată trupurile lor din lac și să le îngroape.

În urma acestui vis, Teodot a ieșit împreună cu un credincios să împlinească dorința muceniţei. Conduși de un înger al Domnului, el a reușit să afle trupurile fecioarelor și să le îngroape. Dar acest însoțitor l-a trădat pe Teodot judecătorului. După ce a fost supus la mai multe chinuri, a primit mucenicia prin tăierea capului.

Rugăciune pentru protejarea familiei

Şi părtaş obiceiurilor şi următor scaunelor Apostolilor fiind, lucrare ai aflat, de Dumnezeu insuflate, spre suirea privirii la cele înalte. Pentru aceasta, cuvântul adevărului drept învăţând şi cu credinţa răbdând până la sânge, Sfinţite Mucenice Teodot, roagă-te lui Hristos Dumnezeu să mântuiască sufletele noastre și să ne ajute să ne împlinim și cele mai imposibile dorințe.

Năzuinţele tale, mucenice, le-ai îndreptat către Dumnezeu, ale Cărui Porunci păzindu-le te-ai făcut ierarh şi cu sângele mu­ceniciei, cu adevărat ai strălucit.

Duhul Sfânt sălăşluindu-Se în inima ta cea înţeleaptă, din pruncie te-ai arătat drept, plin de milă şi blând, Dumnezeiescule ierarh, Sfinţite Mucenice Teodot.

Astăzi Biserica prăznuieşte cu credinţă pomenirea ta cea preasfinţită şi mutarea ta către Iubitorul de oameni; şi bucurându-se, îţi împleteşte ţie cu­nuni Dumnezeieşti de laude.

Câştigându-te pe tine ca pe o stea plină de lumină străluci­toare, cu Razele Cele Luminoase ale Dumnezeieştilor doriri şi cu luminile cele curate ale minu­nilor tale ne luminăm, de Dumnezeu grăitorule, Sfinte Mucenice Teodot. Amin!

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: