Redactia.ro
Home » Știri » Calendar 17 mai 2021. Sunt prăznuiți Sfântul Apostol Andronic şi soţia sa, Iunia

Calendar 17 mai 2021. Sunt prăznuiți Sfântul Apostol Andronic şi soţia sa, Iunia

Sfantul Apostol Andronic și sotia sa, Iunia

Calendar 17 mai 2021. Creștinii ortodocși  îi sărbătoresc anual, pe data de 17 mai, pe Sfântul Apostol Andronic și soția sa, Iunia. Cu ajutorul Sfântului Duh ei au vindecat, de-a lungul vremii, pe mulți oameni de boli și suferințe. Iată ce rugăciune poți spune către ei!

Calendar 17 mai 2021. Sunt prăznuiți Sfântul Apostol Andronic şi soţia sa, Iunia

Calendar 17 mai 2021. Mâine (luni-n.r) se prăznuiesc Sfântul Apostol Andronic și soția sa, Iunia. Aceștia au luptat de-a lungul vieții împotriva închinării la idoli și au încercat să-i facă pe oameni să se închine lui Dumnezeu. Sfintele lor moaște s-au descoperit în regiunea Evgheniei.

Văzând necunoștința și lipsa de credință a oamenilor în Dumnezeu, au mers în toată lumea și au răspândit cuvântul Domnului. Sfântul Apostol Andronic ba chiar dărâma capiștile idolești și construia biserici în locul acestora. Avea ca har de la Dumnezeu de a alunga duhurile cele rele, iar pe cei neputincioși îi tămăduia de patimi. Păgânii i-au descoperit și au încercat să-i alunge din drumul lor către fapte bune. Dar, ei nu s-au lăsat și așa au îndurat multe chinuri, luând cununa apostoliei și a muceniciei. Sfântul Andronic era rudă cu Sfântul Apostol Pavel.

Sfântul Apostol Pavel, menționează despre Sfântul Andronic în Epistola către Romani:Îmbrățișați pe Andronic și pe Iunia, cei de neam cu mine și împreună închiși cu mine, care sunt vestiți între apostoli și care înaintea mea au fost în Hristos (Romani 16, 7)”, relatează Doxologia.ro.

Rugăciune către Sfântul Apostol Andronic și soția sa, Iunia

Iată ce rugăciune poți rosti către Sfântul Apostol Andronic și soția sa, Iunia, pentru a scăpa de durerile sufletești și pentru a avea o viață mai bună:

”Sfinţilor Apostoli rugaţi pe milostivul Dumnezeu ca să dea iertare de greşeli sufletelor noastre. Laudă aduce lui Dumnezeu cinstita Biserică, întru preasfântă pomenirea ta, fericite, mărind cu credinţă nevoinţele tale. Toate mişcările minţii tale, le-ai îndreptat spre plinirea voilor lui Dumnezeu, bucurându-te, preasfinţite Andronic. Primit-ai de la Dumnezeu har dumnezeiesc, a curăţi boli, şi a goni duhuri viclene, cugetătorule de Dumnezeu Andronic. Plouă-mi mie mântuire de toate greşelile, şi îndreptare vieţii, cu mijlocirea şi cu harul ce este întru tine preacurată Fecioară. Slavă Tatălui şi Fiului şi Sfântului Duh. Amin”.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: