Redactia.ro
Home » Știri » Calendar 15 mai 2021. Creștinii îl sărbătoresc pe Sfântul Pahomie

Calendar 15 mai 2021. Creștinii îl sărbătoresc pe Sfântul Pahomie

Calendar 15 mai 2021. În fiecare an, pe data de 15 mai 2021, ortodocșii îl sărbătoresc pe Sfântul Pahomie. Acesta a avut un rol important în râspândirea creștinismului, în lume.

Calendar 15 mai 2021. Creștinii îl sărbătoresc pe Sfântul Pahomie

Calendar 15 mai 2021. Mâine, creștinii ortodocși îl vor sărbători pe Sfântul Pahomie. Acesta a trăit în timpul împăratului Constantin cel Mare și a luptat în armată, în celebra bătălie împotriva lui Maxențiu.

Doar că, în acea perioadă, Sfântul Pahomie nu era apropriat de Dumnezeu, ci păgân. În perioada aceea Sfântul Pahomie era păgân. Însă, apropiera lui de Dumnezeu a venit după ce a fost botezat și s-a retras  în pustia Tebaidei, alături de pustnicul Palamon.

Aici, în pustia Tebaidei, Sfântului Pahomie i s-a arătat un înger care l-a îndemnat să contruiască o mănăstire în Tabenisi. Îngerul, în rasă de schimonah, i-a dat o tăbliță, pe care era inscripționată mănăstirea cu pricina. Așa că, Sfântul Pahomie și-a dat seama că are de a face cu un semn divin și a urmat ”porunca” îngerului. Timp de mai mult zile, zideşte multe chilii, care cu ajutorul Sfântului Duh  au ajuns să fie locuite de monahi.

Rugăciune către Sfântul Pahomie

Iată ce rugăciune puteți spune la vreme de necazuri către Sfântul Pahomie.

”Prefericite şi Preacuvioase Părinte Pahomie, ascultă-ne pe noi păcătoşii, care ne rugăm ţie: du rugăciunea către milostivul şi iubitorul de oameni Dumnezeu, căci tu pururea salţi în bucurie cu Sfinţii şi cu puterile cele fără de materie înaintea Lui.Roagă milostivirea lui Dumnezeu să nu ne osândească pentru fărădelegile noastre, ci să facă cu noi după mare mila Lui. Cere pentru noi viaţă paşnică, sănătate trupească şi sufletească, roduri îmbelşugate pământului, întru toate belşug şi binefacere, iar noi să-i întoarcem toate bunătăţile cele dăruite nouă, spre mărirea Lui şi binecuvântarea şi ajutorul Lui. Întăreşte-ne, Doamne, pe calea care duce la locaşurile celor Sfinţi, unde este glasul neîncetat al lăudătorilor care văd pururi frumuseţea cea nespusă a feţei Tale.Sfânta Biserica Ta o fereşte de dezbinări, pe credincioşi întăreşte-i, rătăciţii întoarce-i pe calea credinţei, pe toţi ne mântuieşte spre slava lui Dumnezeu după mare mila Ta.Iar noi cu mulţumire ne vom închina Preasfintei Treimi în trei feţe: Tatălui şi Fiului şi Sfântului Duh şi acum şi pururea şi în vecii vecilor. Amin!”

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: