Redactia.ro
Home » Știri » Calendar 14 mai 2021. Este sărbătorit Sfântul Mucenic Isidor, ocrotitorul marinarilor

Calendar 14 mai 2021. Este sărbătorit Sfântul Mucenic Isidor, ocrotitorul marinarilor

Calendar 14 mai 2021. Creștinii ortodocși îl vor sărbători, vineri, 14 mai, pe Sfântul Mucenic Isidor. Despre acesta se mai spune că este foarte iubit în toate țările din jurul Mediteranei și este considerat un mare ocrotitor al marinarilor.

Calendar 14 mai 2021. Este sărbătorit Sfântul Mucenic Isidor, ocrotitorul marinarilor

Calendar 14 mai 2021. În fiecare an, pe data 14 mai, în religia ortodoxă se sărbătorește Sfântul Mucenic Isidor, foarte iubit în țările din jurul Mării Mediterane. Marinarii îl consideră un ocrotitor al lor, potrivit Doxologia.

Sfântul Isidor s-a născut în Alexandria și a făcut parte din serviciul miliar. În armata Împăratului Deciu a fost chiar conducător. La un moment dat, datorită performanțelor sale, a fost trimis pe insula Kios din Marea Egee, împreună cu alți tineri înscriși în armată.

Sfântul Isidor, ucis prin decapitare de către păgâni

Sfântul Isidor era cunoscut de către colegii de armartă ca fiind un om credincios, care trăia mai mult în rugăciune și în post. Atunci când Împăratul Deciu a poruncit ca orice creștin care se află printre soldați trebuie să se închine idolilor, Sfântul Isidor a refuzat, spunând că este creștin. Un coleg de armată, Luciu, l-a pârât Împăratului Deciu și a fost arestat și dus în fața lui Numerian. Acesta a ordonat ca mucenicului să-i fie tăiată limba, pentru a nu-i mai mărturisi dragostea Mântuitorului. Însă, păgânii l-au observat cum se ruga Domnului chiar și fără limbă, și așa au ordonat moartea lui prin decapitare în anul 251, iar trupul său a fost aruncat într-un puț.

Mironia, creștina bogată care a construit o biserică peste moaștele Sfântului Isidor

Dar, prietenul său, Antonie, i-a luat trupul din puț, pe ascuns și l-a îngropat la marginea orașului. Mai târziu, Mironia, o creștină bogată din Efes, îi descoperă moastele și i le duce într-un loc mai sigur. Odată ce a încetat persecuția lui Deciu, Mironia a construit o biserică chiar peste moaștele mucenicului, în amintirea lui.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: