Redactia.ro
Home » Știri » Calendar ortodox 6 mai 2021. Ce sfânt mare este sărbătorit în această zi

Calendar ortodox 6 mai 2021. Ce sfânt mare este sărbătorit în această zi

Calendar ortodox 6 mai 2021 (1)

Calendar ortodox 6 mai 2021. Creștin ortodocșii îl vor prăznui joi, 6 mai 2021, pe Sfântul și Dreptul Iov, care se trăgea din semința lui Avraam, fiu din fiii lui Isav. Tot în această zi sunt sărbătoriți și Sfinții Cuvioși Mamant, Pahomie și Ilarion, Sfântul Mucenic Dimitrion, Sfinții Mucenici Danax, Mesir și Terinos, Sfântul Mucenic Donat și Sfântul Mucenic Varvar.

Calendar ortodox 6 mai 2021. Ce sfânt mare este sărbătorit în această zi

Calendar ortodox 6 mai 2021. Sfântul și Dreptul Iov este prăznuit joi, 6 mai de către toți credincioșii. Acesta a trăit în Avsitida, zona între Arabia și Idumeea. Iov a devenit o persoană istorică, dar nu este o legendă sau un mit. Despre el spune Iezechiel care îl amintește pe Iov drept unul dintre cei mai sfinți ai Vechiului Testament, alături de Noe și Daniel, Iisus. Iov a fost un bărbat sfânr și cinstit, drept și temător de Dumnezeu, dar și extrem de bogat. Când a împlinit vârsta de 70 de ani, Dumnezeu a decis să cadă asupra lui anumite ispite, iar într-o singură zi, Iov și-a pierdut toată averea, și în aceeași zi i-au murit fiii și fiicele. Acesta avea șapte mii de oi, trei mii de cămile, cinci sute de perechi de boi și cinci sute și slugi foarte multe. Se spune despre Iov că a fost un om adevărat, care avea șapte feciori și trei fete.

Băieții, văzându-l pe tatăl lor că este milos cu mii de săraci, au început să facă același lucru. Într-o zi, se ospătau toți împreunp la cel dintâi frate, într-o zi la celălalt frate și așa până la ultimul, când începeau iarăși de la cel dintâi. După ce se terminatu cele șapte zile ale petrecerilor, Iov trimitea după ei, sfătuindu-i ca fiecare să-și cerceteze conștiința. Iov aducea jertfă de curățire, de fiecare dată când fiii său greșeau. Cu toate astea, diavolul a pătruns în viața sa. Diavolul i-a cerut lui Dumnezeu să-i ia toate bogățiile lui Iov pentru a-l pune la încercare. Atunci, Domnul i-a zis Satanei: Toate câte sunt ale lui, le dau în mâinile tale; dar de el să nu te atingi!.

Iov, șapte ani de chin

Prima oară a coborât foc din cer, atunci un vestitor a venit la Iov și i-a spus: „Foc a căzut din cer pe pământ și a ars oile tale, asemenea și pe păstori i-a mistuit, iar eu am rămas singur și am venit să-ți spun”. După care a aflat că toți copiii săi au murit. Atunci, Iov s-a ridicat și-a rupt hainele, și-a tuns părul, și-a presărat tărână peste cap și a căzut în fața pe pământ și i-a spus Domnului: Gol am ieșit din pântecele maicii mele, gol mă voi duce în groapă; Domnul a dat, Domnul a luat! Precum a voit Domnul, așa a făcut. Fie numele Domnului binecuvântat de acum și până-n veac!

Așadar, Iov nu a greșit în fața lui Dumnezeu nici cu inima, nici cu gura, pentru că nu a zis nimic de rău. Atunci, diavolul s-a dus iar la Dumnezeu , cerându-i să-l lovească mai tare. L-a lovit pe acesta cu lepră, iar Iov a căzut la pământ de durere, și a ieșit afară din cetate. Iov s-a luptat cu această boală timp de 7 ani, dar Dumnezeu i-a mai dat încă 140 de ani de viață pline cu averi, pentru că a fost credincios. Acesta a avut iar șapte fii și trei fiice și mii de animale. Iov a trăit 248 de ani, văzând pe fii fiiilor săi, până la a patra generație.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: