Redactia.ro
Home » Știri » Calendar ortodox 2 februarie 2021. Sărbătoare mare pentru toți credinioșii

Calendar ortodox 2 februarie 2021. Sărbătoare mare pentru toți credinioșii

Calendar ortodox 2 februarie 2021

Calendar ortodox 2 februarie 2021. Este mare sărbătoare în ziua aceasta, pentru că toți credincioșii cinstesc Praznicul Întâmpinării Domnului.

Calendar ortodox 2 februarie 2021. Praznicul Întâmpinării Domnului

În fiecare an, pe data de 2 februarie, credincioșii sărbătoresc Praznicul Întâmpinării Domnului, după cum este acesta în calendarul ortodox. Aceasta este sărbătoarea ce are loc la 40 de zile de la Nașterea Domnului, când acesta a fost dus la Templu pentru prima dată, după nașterea sa.

Acesta era un obicei încă de pe vremea lui Moise, iar de acesta erau legate mai multe tradiții. Femeile care nășteau trebuiau să ducă un ritual de curățire, pe care l-a îndeplinit și Maica Domnului, chiar dacă nașterea sa a fost una fără de păcat și un miracol adevărat, căci ea își păstrase fecioria chiar și după ce l-a născut pe Dumnezeu Fiul.

De asemenea, se duceau jertfe animale, un miel și un porumbel, iar pentru cei care nu își permiteau, doi porumbei sau două turturele și încă cinci sicli, pe care primea levantul.

Aceasta este deopotrivă o sărbătoare a lui Iisus și a Fecioarei Maria, ea fiind celebrată încă din vremea împăratului Iustinian, care a pus-o la loc de cinste.

Calendar ortodox 2 februarie 2021. Canon de rugăciune

Tropar la Praznicul Întâmpinării Domnului

Glasul 1

Bucură-te, Ceea ce eşti Plină de har, Născătoare de Dumnezeu Fecioară; că din tine a Răsărit Soarele dreptăţii, Hristos Dumnezeul nostru, luminând pe cei dintru întuneric. Veseleşte-te şi tu, bătrânule drepte, cel ce ai primit în braţe pe Izbăvitorul sufletelor noastre, Cel Ce ne-a dăruit nouă şi Învierea.

Calendar ortodox 2 februarie 2021. Ce rugăciune se spune

Condac la Praznicul Întâmpinării Domnului

Glasul 1

Cel Ce cu naşterea Ta ai sfinţit pântecele Fecioarei şi mâinile Dreptului Simeon care Te-au întâmpinat acum le-ai binecuvântat şi precum se cuvenea ne-ai mântuit pe noi, Hristoase Dumnezeule, împacă lumea ce se găseşte în războaie şi întăreşte Biserica pe care o ai iubit, Unule Iubitorule de oameni.

Calendar ortodox 2 februarie 2021. Ce alți sfinți mai sunt sărbătoriți

Tot pe data de 2 februarie în calendarul ortodox 2021 mai sunt pomeniţi

Sfântul Mucenic Agatodor;

Sfântul Mucenic Iordan;

Sfântul Mucenic Gavriil

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: