Redactia.ro
Home » Știri » Calendar Ortodox 20 aprilie 2020. Cruce neagră în calendar, Sfintele Paști

Calendar Ortodox 20 aprilie 2020. Cruce neagră în calendar, Sfintele Paști

Calendar Ortodox 20 aprilie 2020. Cruce neagră în calendar, Sfintele Paști

Calendar Ortodox 20 aprilie 2020. Învierea Domnului Iisus Hristos nu este doar un fapt istoric dovedit prin dovezi de necontestat. Avem garanția că este adevărat din poveștile celor care L-au văzut pe Iisus Cel Înviat,I-au pipăit rănile și au mâncat la masă cu El. Iar toate astea s-au întâmplat timp de 40 de zile.

„Puterea Invierii Lui”, cum marturiseste Sfantul Pavel, e temelia divina a credintei crestinilor de atunci si de totdeauna. Convingerea in Inviere a zguduit sufletul omenesc. L-a luminat si i-a dat sperante eterne, pentru o cetatenie nu numai a pamantului, ci si a cerului!

Intr-adevar, Invierea nu a ramas numai o biruinta si un dar personal al Domnului nostru Iisus Hristos, ci e un dar pe care-l da fiecarui om de pe acest pamant. Nimeni nu va ramane de-a pururea cu trupul sub zavoarele pamantului. La Invierea cea de obste toti vom invia. Cu aceasta marturisire de credinta incheiem noi viata: „Astept invierea mortilor si viata veacului ce va sa fie, amin”, așa ar trebui să se închieie viața noastră, cu speranța că vom învia, nu cu teama că vom muri.

Astfel, în urma celor spuse mai sus, creștinii cred într-un triumf al vieții. Nu moartea este ceea ce pune ștampila pe noi ca oameni, ci puterea divină de a fi înviați prin credința față de Domnul. Lumea în care trăim și în care păcatele noatre, slăbiciunile nostre, dușmîniile și invidiile ne duc la slăbire, ne sfărâmă sufletul. Nu omul, ci Dumnezeu este totul.

Privim cu toții la trecut, la lucrurile la care Domnul Iisus a fost supus deși a venit pe Pământ să fie pururea cu oamenii, L-au privit cu dușmănie, oamenii au L-au batjocorit pe Binefăcătorul lor; L-au lovit cu cruzime pe Cel ce venise să scoată pe om de sub loviturile păcatului; L-au răstignit pe Acel ce venise să dea viață tuturor; L-au dat mormântului, dar peste toate aceste răutăți, Dumnezeu agăsit puterea biruinței Învierii.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: