Redactia.ro
Home » Știri » Calendar ortodox 20 iulie 2022. Este sărbătorit Sfântul Ilie, făcător de minuni şi aducător de ploi

Calendar ortodox 20 iulie 2022. Este sărbătorit Sfântul Ilie, făcător de minuni şi aducător de ploi

Sfântul Ilie, făcător de minuni şi aducător de ploi, s-a născut în ținutul Tesvi, din Galaad, cu peste 800 de ani Înainte de Hristos. Prin prisma locului unde s-a născut, a obținut și denumirea de Ilie Tesviteanul. El provine dintr-o familie credincioasă, tatăl lui era preot, iar în casa lor se trăia permanent în rugăciune. Se mai spune că familia proorocului era una de gospodari, dar și că el și-ar fi ucis părinții, apoi a mers la Dumnezeu pentru a-și cere iertae. Dumnezeu i-a dat un car și un bici de foc pentru a-i ucide pe diavolii care îl stăpâneau.

Calendar ortodox 20 iulie 2022. Sfântul Ilie, făcător de minuni şi aducător de ploi

Sfântul Ilie este considerat Profetul din Vechiul Testament. Sfântul Ilie l-a anunțat pe Acad, regele lui Israel, care, sub influența soției sale tiriene Izabela, ridicase un templu lui Baal, că Iehova a hotărât să răzbune apostazia lui Israel prin aducerea unei secete lungi pe pământ. În timpul secetei, care a durat trei ani, Ilie s-a retras în apropierea pârâului Carith, unde a fost hrănit de corbi.

După ce pârâul a secat, el a trecut la Sarepta, unde a fost primit cu ospitalitate de o văduvă săracă, a cărei caritate a răsplătit-o mărindu-i stocul de făină și ulei și readucându-i la viață copilul. În cele din urmă, l-a înfruntat din nou pe rege și i-a provocat pe profeții lui Baal la o întrecere pe Muntele Carmel, când ofranda lui Ilie a fost mistuită de focul din cer, iar falșii profeți au fost uciși de popor la porunca lui.

Sfântul Ilie a fost nevoit să fugă de furia lui Izabel și, în timp ce se afla pe muntele Horeb, a fost însărcinat de Iehova să-l ungă pe Hazael ca rege al Siriei, pe Iehu ca rege al lui Israel și pe Eliseu ca succesor al său. Ulterior, el l-a denunțat pe Acab pentru uciderea lui Nabot și i-a mustrat pe Ochozias și pe Ioram, regele lui Iuda.

În timp ce discuta cu Eliseu pe dealurile Moabului, a fost transportat la cer într-un car de foc. Ordinul carmelitan își trage originea de la el. O apocrifă Apocalipsă apocrifă a lui Elisei a fost parțial recuperată într-o traducere coptă.

Calendar ortodox 20 iulie 2022. Tradiții și obiceiuri de Sfântul Ilie

În această zi se spune „La mulți ani!” celor care poată numele de Ilie, dar și celor cu nume derivate: Iulian, Iuliana. În această zi sfântă, se face slujbă la biserică, iar multe gospodine obișnuiesc să meargă pentru a da de pomană în memoria celor plecați la ceva veșnice. Pentru că este o sărbătoare cu cruce roșie, în ziua de Sfântul Ilie nu se face treabă, altfel va ploua cu grindină sau munca nu va da roade.

Se mai spune că, dacă pe data de 20 iulie este furtună, nu este bine să te adăpostești sub carpen, deoarece în acest copac s-ar ascunde toate duhurile rele fugărite de Sfântul Ilie.

Calendar ortodox 20 iulie 2022. Rugăciune către Sfântul Ilie

În această zi se rostește o rugăciune specială, care va ajuta la îndeplinirea tuturor dorințelor: ”Preamărite și preaminunate proorocule al lui Dumnezeu, Ilie, care ai luminat pe pământ cu viața ta îngerească, cu râvna ta fierbinte către Dumnezeu Atotțiitorul, cu semnele și cu minunile tale, și cu marea lui Dumnezeu bunăvoință față de tine, fiind ridicat la cer cu trupul într-un car de foc; învrednicindu-te a vorbi cu Dumnezeu pe Muntele Taborului, în timpul schimbării Lui la față, acum sălășluind în locașurile raiului și stând în fața tronului Împăratului ceresc, auzi-ne pe noi păcătoșii și nevrednicii, care în ceasul acesta stăm în fața sfintei tale icoane, și cu umilință alergăm către mijlocirea ta.

 

Sursa foto: crestinortodox.ro
adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: