Redactia.ro
Home » Știri » Calendar ortodox 20 martie 2023. Sărbătoare mare pentru creștinii ortodocși

Calendar ortodox 20 martie 2023. Sărbătoare mare pentru creștinii ortodocși

Sfinții Cuvioși Mucenici din Mănăstirea Sfântului Sava cel Sfințit sunt prăznuiți luni, 20 martie 2023 în calendarul creștin.

Calendar ortodox 20 martie 2023. Viața Sfinților Cuvioși Mucenici din Mănăstirea Sfântului Sava cel Sfințit

Viața Sfinților Cuvioși Mucenici din Mănăstirea Sfântului Sava cel Sfințit este una dintre poveștile cele mai inspiratoare și impresionante ale creștinilor ortodocși. Acești sfinți, cunoscuți și sub numele de Mucenicii de la Sfântul Sava, au trăit în secolul al IX-lea în Mănăstirea Sfântului Sava din Ierusalim.

Acești sfinți au fost monahi care au ales să-și dedice viața lui Dumnezeu prin post, rugăciune și lucrări bune. Ei au trăit într-o perioadă în care ortodoxia era amenințată de ereziile care începuseră să se răspândească în lume, și și-au consacrat viața luptei împotriva acestor erezi.

Pentru aceasta, au fost persecutați și torturați de autoritățile bizantine ale vremii, dar nu și-au abătut niciodată credința și s-au ținut strâns de învățăturile Bisericii. În cele din urmă, au fost martirizați pentru credința lor, însă moartea lor a fost primită cu bucurie și cu recunoștință de comunitatea creștină.

Sfinții Cuvioși Mucenici de la Sfântul Sava sunt considerați un exemplu de curaj și credință pentru toți creștinii ortodocși, care îi privesc cu respect și venerație. Ziua lor de sărbătoare, 7 decembrie, este marcată de comunitatea ortodoxă din întreaga lume prin rugăciuni și slujbe speciale.

Calendar ortodox 20 martie 2023. Smerita rugăciune către Sfântul Sava cel Sfințit

Iată smerita rugăciune către Sfântul Sava cel Sfințit!
„Cu curgerile lacrimilor tale ai lucrat pustiul cel neroditor si cu suspinurile cele dintru adanc ai facut ostenelile tale insutit roditoare; si te-ai facut luminator lumii, stralucind cu minunile, Sava, Parintele nostru. Roaga-te lui Hristos Dumnezeu ca sa mantuiasca sufletele noastre”, potrivit glasulcetatii.ro. 
Sursa foto: Doxologia
adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: