Redactia.ro
Home » Știri » Calendar ortodox 21 iulie 2020. Ce sfinți sunt pomeniți în această zi

Calendar ortodox 21 iulie 2020. Ce sfinți sunt pomeniți în această zi

Calendar ortodox 21 iulie 2020

Calendar ortodox 21 iulie 2020. Marți, 21 iulie creștin ortodocșii îi vor prăznui pe Sfinții Cuvioși Rafael și Partenie de la Agapia.

Tot în această zi vor fi sărbătoriți Sfinții Cuvioși Simeon și Ioan Pustnicul, Sfinții trei mucenici din Nilitina, Sfinții Mucenici Iust și Matei, Sfântul Mucenic Evghenie, Sfinții Mucenici Teodor și Gheorghe, Sfinții Mucenici Teodor, Trofim și alți treisprezece.

Calendar ortodox 21 iulie 2020.Sfinții Cuvioși Rafael și Partenie de la Agapia

Sfinții Cuvioși Rafael și Partenie de la Agapia sunt sărbătoriți în fiecare an pe 21 iulie. Aceasta a fost aprobată de către Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române în 2008, iar proclamarea canonizării Sfinților Rafael și Partenie a avut loc pe 5 iulie 2008, la Mănăstitrea Neamț.

Sfântul Rafale s-a născut în satul Bursucani, din Bârlad. În secolul al XVI-lea acesta a devenit monah la Agapia din Deal.

Conform Doxologia.ro, în vechile pomelnice este numit Fericitul Staret Rafael.

În timpul vieții la slujit pe Dumnezeu și a reușit să le redea și oamenilor credința în Duhul Sfânt. Părți din moaștele sale se găsesc în mănăstirile din Moldova.

Sfântul Partenie a trăit în secolul al XVII-lea, iar din poveștile Sfântului Dosoftei, reiese faptul că Partenie a fost contemporan cu mitropolitul Moldovei.

Cuviosul Partenie a stat în muntele Scaunele, unde se ruga întreaga zi, iar noaptea, în timp ce spune rugăciunea lui Iisus, împletea coșuri. Partenie a murit în anul 1660, iar moaștele sale au darul tămăduirii.

Sfântul Proroc Iezechiel a fost contemporan cu prorocul Ieremia și fiul lui Buzi, un preot din Sarira. Acesta învăța poporul evreu luar rob în Babilon, în timp ce Ieremia învăța poprul și prorocea la Ierusalim.

Totodată, Prorocul Iezechiel a văzut cum Dumnezeu învia oameni aruncați într-o râpă.

Troparul Sfinţilor Cuvioşi Rafail şi Partenie de la Agapia Veche

Următori şi împlinitori ai Evangheliei lui Hristos, Cuvioşilor Părinţi Partenie şi Rafail, sihaştrii prealuminaţi ai munţilor Moldovei; ostenindu-vă cu postul şi cu rugăciunea, aţi dobândit de la Dumnezeu aripi ale sufletului vostru, pentru aceasta vă rugăm să ne trimiteţi de la Hristos milă şi har celor ce prăznuim cu dragoste pomenirea voastră!

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@redactia.ro
Etichete: