Redactia.ro
Home » Știri » Calendar ortodox 22 Aprilie 2023. Tradiții importante de în Sâmbăta Luminată

Calendar ortodox 22 Aprilie 2023. Tradiții importante de în Sâmbăta Luminată

Calendar ortodox 22 Aprilie 2023. Este zi mare pentru toți credincioșii, fiind sărbătorit un sfânt important, cu un rol mare în religie. De asemenea, este și Sâmbăta Luminată, marcată de o mulțime de tradiții și obiceiuri, care ne aduc noroc dacă le respectăm.

Calendar ortodox 22 Aprilie 2023, Sfântul Theodor

Teodor Sicheotul s-a născut în secolul al IX-lea într-o familie de nobili din Constantinopol. A fost educat în tradiția creștină și a devenit călugăr la o mănăstire din capitala bizantină. În timpul vieții sale, s-a remarcat prin profunzimea rugăciunii și prin înțelepciunea sa, devenind un renumit duhovnic.

Una dintre cele mai importante contribuții ale sale la viața spirituală a creștinilor este cartea sa intitulată „Cuvinte despre rugăciune”. În această carte, Teodor Sicheotul descrie diferitele etape ale vieții de rugăciune, de la starea de începător până la starea de unire cu Dumnezeu. El vorbește despre importanța răbdării și a smereniei în viața de rugăciune și încurajează cititorii să caute întotdeauna să se apropie de Dumnezeu.

Sfântul Teodor Sicheotul este cunoscut și pentru învățăturile sale despre „tăcerea minții”. El a învățat că cel mai bun mod de a ne apropia de Dumnezeu este să ne liniștim gândurile și să stăm în tăcere, permițând astfel prezența lui Dumnezeu să umple spațiul din noi.

Tradiții în Sâmbăta Luminată

Sâmbăta Luminată este prima sâmbătă după Paște, în care se ține cont de mai multe tradiții și obiceiuri. Se spune că cei care vor deceda în Săptămâna Luminată vor ajunge direct în Rai, unde porțile sunt deja deschise.

În Sâmbăta Luminată, credincioşii merg la biserică cu un ou roşu pentru a se împărtăşi. Aceștia nu au voie să îngenuncheze și să facă mătănii, ci doar să se închine. Nu se spală, nu se calcă și nu se coase în această zi, pentru a nu atrage ghinionul.

De asemenea, în Sâmbăta Luminată nu se face parastas, deoarece morţii vor fi pomeniţi luni, după Duminica Tomii. Astăzi nu se spală, nu se coase, nu se fac treburi casnice.

Se mai spune și că cei care se nasc în Sâmbăta Luminată vor fi oameni foarte norocoși. Vor avea o viață bună și vor fi mereu binecuvântați de Dumnezeu.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: