Redactia.ro
Home » Stil de viață » Calendar ortodox 22 ianuarie 2022. Ce sfânt este sărbătorit în această zi sfântă

Calendar ortodox 22 ianuarie 2022. Ce sfânt este sărbătorit în această zi sfântă

Calendar ortodox 21 ianuarie 2021. Sărbătoare mare pentru toți creștinii. În data de 22 ianuarie, în fiecare an, este sărbătorit Sfântul Apostol Timotei. 

Calendar ortodox 21 ianuarie 2021. Este prăznuit Sfântul Apostol Timotei

În această zi este prăznuit Sfântul Apostol Timotei, considerat făcător de minuni pentru cei greu încercați de soartă.  A fost unul dintre cei 70 de apostoli pe care Iisus Hristos i-a trimis la propovăduirea Evangheliei și s-a născut din tată elen și mamă de origine evreiască.

În orașul natal al Sfântului Apostol Timotei, Listra erau slăviți încă zeii păgâni. Sfântului Apostol Pavel a venit acolo și a făcut o minune: a vindecat un șchiop din pântecele maicii sale. Când a văzut acest lucru, mama lui Timotei l-a primit în casă și i l-a dat pe Timotei drept ucenic. Așa a învățat ce înseamnă dragostea pentru Hristos și a fost călăuzit spre adevărata credință.

L-a urmat pe Sfântul Apostol Pavel în misiunile sale și în cele din urmă i-a luat locul ca episcop. În timpul unor ceremonii pentru vechii ei el a ieșit în stradă să-l slăvească pe Hristos în fața oamenilor, iar acest lucru i-a adus sfârșitul. A fost bătut până la moarte, iar moaștele lui au fost duse în biserica „Sfinții Apostoli” din Constantinopol, alături de cele ale Apostolilor Luca și Andrei.

Calendar ortodox 21 ianuarie 2021. Rugăciune către Sfântul Apostol Timotei

„Bunătatea învăţându-te şi întru toate cumpătat fiind, îmbrăcându-te cu buna conştiinţă, precum i se cuvine unui sfânt, ai scos din vasul alegerii lucrurile tainice; şi credinţa păzind, aceeaşi cale ai săvârşit, Sfinte Apostole Timotei, roagă-te lui Hristos Dumnezeu, să mântuiască sufletele noastre.

Răscolirile patimilor şi întunericul necunoştinţei risipeşte-le, prin rugăciunile tale, fericite, cu darul cel luminos al nepătimirii, ca să te laud acum, după vrednicie, slujitorule al celor Dumnezeieşti.

Rugăciune Sf Timotei. Cunoscătorul Cel de mai înainte şi Dumnezeu, Cel Ce cu înţeleaptă purtare de grijă se îngrijeşte de toate nevoile noastre, văzând frumuseţea cugetului tău, Sfinte Apostole Timotei, te-a învrednicit a fi împreună slujitor cu Dumnezeieştii Apostoli.

Plin fiind, preaînţelepte şi curat îndestulat de Raza Cea Începătoare de Lumină a Strălucirii Dumnezeieşti, Celei în Trei Sori, izbăveşte, fericite, din întunericul păcatelor, pe cei ce te laudă, preacinstite slujitor al celor sfinte.

Amin.”

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: