Redactia.ro
Home » Știri » Calendar ortodox 22 octombrie 2021. Sărbătoare mare, ce este interzis să faci azi

Calendar ortodox 22 octombrie 2021. Sărbătoare mare, ce este interzis să faci azi

Calendar ortodox 22 octombrie 2021. În aceasta luna, în ziua a douazeci și doua, se va face pomenirea celor ce au fost cunoscuți drept Sfinții șapte tineri din Efes și a Sfântul Averchie, Episcopul Ierapolei făcătorul de minuni. Iată ce este interzis să faci azi și care este rugăciunea menită să protejeze sănătatea.

În fiecare an, pe 22 octombrie, Biserica Ortodoxă îl pomenește pe Sfintii șapte tineri din Efes și pe Sfântul Averchie, Episcopul Ierapolei. Iar în acest an, întrucât această sărbătoare pică într-o zi de vineri, creştin-ortodocşii au interzis să mânânce de dulce.

Calendar ortodox 22 octombrie 2021. Cine au fost Sfinții șapte tineri din Efes

Sfinții șapte tineri din Efes sunt prăznuiți de Biserica Ortodoxa de doua ori pe an, odată pe 22 octombrie, altădată pe 4 august. Ei mai sunt cunoscuți și ca „Cei șapte adormiți”.

Cei 7 tineri din Efes purtau numele de: Maximilian, Iamvlih, Martinian, Dionisie, Antonin, Exacustodian şi Constantin. Aceștia au fost adormiţi de Dumnezeu şi după mult timp înviaţi, într-o perioadă în care Biserica era tulburată de erezi, întărind astfel credinţa oamenilor în înviere.

Calendar ortodox 22 octombrie 2021. Cine este Sfântul Averchie, Episcopul Ierapolei

An de an, Sfântul Ierarh Averchie este pomenit în calendarul creştin ortodox la 22 octombrie. A fost episcop al oraşului Ierapole din provincia Frigia, pe timpul împăratului roman Marc Aureliu (161-180).

Sfântul Averchie a fost cunoscut ca un vindecător de boli prin rugăciuni. Acesta obișnuia să călătorească, ducând mai departe cuvântul lui Dumnezeu. Așa vorbele sale au ajuns la urechile creștinilor din Siria, Mesopotamia și chiar Roma. Și pentru faptele bune pe care le-a săvârșit prin credință, Sfântul Averchie a fost numit ca fiind „întocmai cu Apostolii”.

Calendar ortodox 22 octombrie 2021. Troparul Sfântului Averchie

În această zi sfântă, orice credincios trebuie să știe că există o rugăciune închinată Sfântului Averchie, menită să protejeze sănătate.

Glasul 4
Îndreptător credinţei şi chip blândeţelor, învăţător înfrânârii te-a arătat pe tine, turmei tale, adevărul lucrurilor. Pentru aceasta ai dobândit cu smerenia cele înalte şi cu sărăcia cele bogate; Părinte Ierarhe Averchie, roagă pe Hristos Dumnezeu să mântuiască sufletele noastre!

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: