Redactia.ro
Home » Știri » Calendar ortodox 23 martie 2023. Rugăciunea celor bolnavi pentru iertarea păcatelor și vindecarea de boală

Calendar ortodox 23 martie 2023. Rugăciunea celor bolnavi pentru iertarea păcatelor și vindecarea de boală

rugaciune

Pe data de 23 martie se sărbătorește Sfântul Mucenic Nicon, considerat protectorul celor bolnavi. În această zi, o rugăciune este adresată acestui mare sfânt pentru vindecarea bolilor.

Calendar ortodox 23 martie 2023

Potrivit crestinortodox.ro, Sfântul Nicon s-a născut în Neapole dintr-un tată păgân și o mamă creștină. El a trăit în secolul al XIII-lea și a fost ofițer roman. În timpul unui război, urmând sfaturile mamei sale, Sfântul Nicon a făcut semnul Sfintei Cruci și a rostit cu tărie numele lui Hristos. În acel moment, a simțit o putere neobișnuită în el, care l-a ajutat să îi alunge pe dușmani.

După ce s-a botezat în mâinile episcopului Teodosie din Cizic, Sfântul Nicon s-a retras într-o mănăstire pentru a se dedica studiului și ascezei. La trei ani de la botez, a fost hirotonit preot, iar ulterior a devenit episcop. După moartea mamei sale, a plecat în Sicilia pentru a răspândi Evanghelia, însă a fost prins împreună cu ucenicii săi în timpul prigoanei împotriva creștinilor.

Toți ucenicii săi au fost decapitați, în timp ce Sfântul Nicon a fost legat de coada unui cal și lăsat să cadă într-un defileu abrupt. Deși a supraviețuit chinurilor și a fost bătut și jupuit de viu, în cele din urmă i s-a tăiat capul. Trupul său a fost descoperit ulterior, după ce un păzitor de turme a fost vindecat miraculos atunci când s-a atins de acesta. Trupul sfântului Nicon a fost apoi îngropat cu cinste de către creștini.

Rugăciunea Sfântului Nicon protectorul celor bolnavi, pentru iertarea păcatelor și vindecarea de boală

Mucenicul Tău, Doamne, Nicon, întru nevoinţele lui, cununile nestricăciunii a dobândit de la Tine, Dumnezeul nostru. Că având tăria Ta, pe chinuitori a învins; zdrobit-a şi ale demonilor neputincioase îndrăzniri. Pentru rugăciunile lui, mântuieşte sufletele noastre, Hristoase Dumnezeule.

Ca o stea, pornind de la ră­sărit, ai ajuns la apusuri unde, murind, ai apus, pentru a ră­sări în Împărăţia lui Hristos, Fericite Nicon.

Se veseleşte de Tine Bise­rica Ta, Hristoase, strigând: Tu eşti Puterea şi Scăparea şi Întărirea mea, Doamne.

Prin Dumnezeieştile cuvinte ale celei ce Te-a născut, a stră­lucit Lumina în inima ta şi cu Botezul luminându-te, cuvioase, te-ai numărat în cetele călugă­rilor şi te-ai făcut povăţuitor şi luminător celor ce-ţi urmau ţie.

Cu care, împreună, roagă-te lui Hristos, să ne dăruiască nouă mare milă. Amin!

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: