Redactia.ro
Home » Știri » Calendar ortodox 23 septembrie 2020. Prima femeie care a murit pentru credința în Dumnezeu

Calendar ortodox 23 septembrie 2020. Prima femeie care a murit pentru credința în Dumnezeu

Sfânta Mare Muceniță Tecla

Calendar ortodox 23 septembrie 2020. Sărbătoare mare pentru toți creștinii. Pe această dată are loc pomenirea Sfintei Întâi Mari Muceniţe şi întocmai cu Apostolii, Tecla. Tot pe 23 septembrie sunt cinstiți și Sfântul Siluan Athonitul, Sfântul Cuvios Coprie; Sfântul Petru Aleutul; Cinstirea Icoanei Maicii Domnului din pomul de mirt – Myrtidiotissa.

Viața Sfântei Mare Mucenițe întocmai cu apostolii, Tecla

Sfânta Mare Muceniță Tecla este prima femeie care a pătimit pentru credința ei în Hristos. După ce a ascultat predicile Sfântului Pavel despre Dumnezeu, Sfânta Tecla a rupt logodna sa cu băiatul căreia îi era promisă, pentru că voia să își păstreze fecioria trupului. Temerie, cel care o iubea cu ardoare pe Tecla, a început să lanseze zvonuri atât despre Tecla, cât și despre Sfântul Apostol Pavel. Astfel, Apostolul a ajuns să fie numit vrăjitor și încarcerat. La fel, Sfânta Tesla a fost condamnată la ardere pe rug. O furtună mare s-a ivit atunci, iar cei doi au reușit să scape. Mai târziu, Sfânta s-a ascuns într-o peșteră pentru a scăpa de tinerii desfrânați, dar aceasta a ajuns să îi fie și mormânt.

Canon de rugăciune către Sfânta Mare Muceniță, întocmai cu apostolii, Tecla

Troparul Sfintei Întâi Mari Muceniţe şi întocmai cu Apostolii Tecla

Glasul al 4-lea

Mieluşeaua Ta, Iisuse, Tecla, strigă cu glas mare: pe Tine, Mirele meu, te iubesc și pe Tine căutându-Te mă chinuiesc și împreună mă răstignesc și împreună mă îngrop cu Botezul Tău; și pătimesc pentru Tine, ca să împărățesc întru Tine; și mor pentru tine, ca să viez pentru Tine; ci, ca o jertfă fără de prihană, primește-mă pe mine ceea ce cu dragoste mă jertfesc Ție. Pentru rugăciunile ei, ca un milostiv, mântuiește sufletele noastre.

Condacul Sfintei Întâi Mari Muceniţe şi întocmai cu Apostolii Tecla

Glasul al 8-lea

Cu frumuseţea fecioriei ai strălucit, cu cununa muceniciei te-ai împodobit şi apostolie ţi s-a încredinţat, fecioară, ca unei mărite; şi văpaia focului ai prefăcut-o în rouă, iar prin rugăciunea ta furia taurului ai înfrânt-o, ca una care eşti întâia nevoitoare.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: