Redactia.ro
Home » Stil de viață » Calendar ortodox 24 august 2022. Ce sfânt important este prăznuit în această zi. Rugăciunea care te ajută să scapi de toate relele

Calendar ortodox 24 august 2022. Ce sfânt important este prăznuit în această zi. Rugăciunea care te ajută să scapi de toate relele

Calendar ortodox 24 august 2022. Ce sfânt important este prăznuit în această zi. Povestea Sfântului Mucenic Eutihie, cel care nu și-a lepădat niciodată credința față de Dumnezeu.

Calendar ortodox 24 august 2022. Sfântul Mucenic Eutihie

Sfântul Mucenic Eutihie este din Sevastopol și a fost ucenicul Sfântului Ioan Evanghelistul și al Sfântului Apostol Pavel. Pentru acest fapt, Eutihie a fost sfințit ca Apostol misionar, ajungând să vestească pretutindeni credința pe care o avea în Iisus Hristos. Astfel, acesta a reueșit să distrugă mai multe temple păgâne.

Întotdeauna, Eutihie a fost însoțit de un înger, care îl întărea în orice situație, dar îl și avertiza cu privire la ce urma să se întâmple. Datorită acestui înger, Eutihie era hrănit în timpul în care se afla în temniță. A fost aruncat în foc și la fiare, însă fără niciun rezultat. În cele din urmă, Sfântul Mucenic Eutihie a fost omorât cu sabia, pentru că niciodată nu a lepădat credința în Hristos.

Rugăciune către Sfântul Mucenic Eutihie

Cântarea 1, glasul al 8-lea.

Irmosul:

“Pe Faraon, cel ce se purta în car, l-a cufundat toiagul lui Moise, cel ce a făcut minuni oarecând, în chipul Crucii lovind şi despărţind marea şi pe Israel mergător pedestru l-a arătat, pe cel ce cânta cântare lui Dumenzeu.

Stih: Sfinte Sfinţite Mucenice Eutihie, roagă-te lui Dumnezeu pentru noi.

Arătându-te împreună locuitor cu Apostolii şi cu mucenicii şi totdeauna umplându-te de Dumnezeiască Lumină, arată părtaşi luminii pe cei ce săvârşesc astăzi cinstită pomenirea ta, Sfinte Mucenice Eutihie, vrednicule de minune.

Stih: Sfinte Sfinţite Mucenice Eutihie, roagă-te lui Dumnezeu pentru noi.

Făcându-te ucenic cu bună credinţă ucenicului celui iubit şi urmând obiceiurile lui, fericite, ai iubit pe Domnul, împlinind Legile Lui cele Dumnezeieşti şi urmând patimilor Lui, Sfinte Mucenice Eutihie.

Slavă Tatălui şi Fiului şi Sfântului Duh.

Cu dreaptă credinţă plecându-te Legii celei Dumnezeieşti, prin ostenelile cele sihăstrieşti ai omorât trupul, depărtându-te de lume şi în munţi petrecând, pururea pomenite mucenice şi curăţindu-ţi sufletul, văzător de Dumnezeu te-ai arătat.

Şi acum şi pururea şi în vecii vecilor. Amin (a Născătoarei).

Nădejdea mântuirii mele îmi pun în tine, Fecioară, spalămă cu totul de întinăciunea păcatelor şi mă fă curat, ca bine şi preales să plac Fiului tău şi să fac voia Lui cea preasfântă.”

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini