Redactia.ro
Home » Știri » Calendar ortodox 24 mai 2020. Este cinstit Sfântul Cuvios Simeon, despre care se spune că a înviat un om

Calendar ortodox 24 mai 2020. Este cinstit Sfântul Cuvios Simeon, despre care se spune că a înviat un om

sărbătorirea Sfântului Simeon

Calendar ortodox 24 mai 2020. La această dată creștinii îl sărbătoresc pe Sfântul Cuvios Simeon, cel din Muntele Minunat. Tot în această zi sunt pomeniți și Sfântul Vincenţiu de Lerin (secolul al V-lea); Sfântul Mucenic Meletie Stratilatul; Sfinţii Ioan, Ștefan, Serapion Egipteanul şi Calinic Magul; Marciana, Paladia şi Sosona şi doi prunci: Chiriac şi Hristina.

Sfântul Cuvios Simeon, cel din Muntele Minunat, este sărbătorit de creștini pe 24 mai

Sfântul Cuvios Simeon a dus o viață plină de credință și de ascultare față de poruncile lui Hristos.Încă de la naștere, când era alăptat de mama lui, Sfântul făcea întocmai cum cerea Dumnezeu.

Mama lui a avut o viziune prin care Sfântul Ioan Botezătorul îi cerea ca copilul să sugă numai de la sânul drept. Și așa a făcut sugarul, chiar dacă mama lui i-a oferit sânul stâng, mai bine stătea să rabde de foame decât să încalce dorința lui Dumnezeu.

Atunci când mama lui i-a oferit sânul stâng, acesta a devenit tare, la fel ca cel al unui bărbat.

Apoi, când s-a făcut mai mare și se împărtășit, el nu mai mânca nimic toată ziua, pentru că îi ajungea doar trupul și sângele lui Hristos de care se bucura la împărtășanie.

La cinci ani i-a murit tatăl, iar la doar șase ani a mers la mănăstire, unde a rămas tot restul vieții sale. Renumele lui a ajuns departe, iar oamenii veneau să îl vadă cum cântă toți cei 150 de psalmi pe un stâlp, deja un obicei al Sfântului.

Sfântul Cuvios Simeon avea darul tămăduirii și se spune chiar că a înviat un om care murise, așa cum Mântuitorul a făcut cu Lazăr.

Troparul Sfântului Cuvios Simeon cel din Muntele Minunat

Glasul 1

Al răbdării stâlp ai fost râvnind cuvioase, părinţilor celor mai dinainte: lui Iov întru patimi, lui losif întru ispite şi vieţii celor fără de trup fiind în trup. Simeoane părintele nostru, roagă-te lui Hristos Dumnezeu să mântuiască sufletele noastre.

Condacul Sfântului Cuvios Simeon cel din Muntele Minunat

Glasul al 8-lea

Cele de sus căutând de tot necazul ne izbăvim, de Dumnezeu Născătoare

De cele de sus dorind, cele de jos ai lepădat şi ca un cer stâlpul făcându-ţi, printr-însul ai strălucit cu raza minunilor cuvioase, şi lui Hristos Dumnezeului tuturor te rogi neîncetat pentru noi toţi.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: