Redactia.ro
Home » Stil de viață » Calendar ortodox 26 august 2022. Sărbătoare importantă în această zi. Rugăciunea care te scapă de toate relele

Calendar ortodox 26 august 2022. Sărbătoare importantă în această zi. Rugăciunea care te scapă de toate relele

Sărbătoare importantă vineri, 26 august 2022. Sfinții Adrian și Natalia sunt prăznuiți în această zi de creștinii ortodocși.

Calendar ortodox 26 august 2022. Sfinții Adrian și Natalia

Sfinții Adrian și Natalia au trăit în Nicomidia, pe vremea domniei împăratului Maximian. Cei doi au fost soț și soție, Sfântul Adrian fiind păgân și pretor al Nicomidiei, iar Sfânta Natalia fiind creștină. La vârsta de 28 de ani, Sfântul Adrian a devenit creștin, odată ce a văzut curajul a 23 de bărbați creștini, în timpul unei persecuții.

Acest lucru l-a uimit pe împăratul Maximiam, care l-a întrebat pe Sfântul Adrian: „Ți-ai ieșit din minți?”, iar acesta i-a răspuns: „Nu, abia acum mi le-am aflat”. Sfântul Adrian a fost aruncat în temniță, alături de ceilalți bărbați creștini. Deși trecuseră 13 luni de la căsătoria Sfinților Adrian și Natalia, în momentul în care l-au torturat pe acesta, Sfânta Natalia s-a aflat întotdeauna lângă el.

În cele din urmă, Sfântul Adrian trebuia ucis, însă nu înainte să meargă încă o dată acasă, pentru a-și lua rămas bun de la familie. Trebuia să se întoarcă în temniță, Sfânta Natalia l-a însoțit și au pornit amândoi spre temniță. Sfânta Natalia i-a fost alături: „Scurte sunt caznele, dar cele ce urmează sunt fără de sfârșit; scurtă este suferința, dar slavă muceniciei veșnică. Suferă durerea numai puțină vreme și curând te vei bucura cu îngerii”.

Sfântul Adrian, dar și cei 23 de creștini au fost supuși la torturi îndelungate. În cele din urmă împăratul a poruncit să le fie zdrobite brațele și picioarele, cu ciocanul pe nicovală. Toți au murit. La scurt timp după această zi, Sfânta Natalia a avut o vedenie cu soțul său, Sfântul Adrian, descoperind că va urma ca și ea să îl urmeze în viața de apoi. În prezent, moaștele Sfinților Adrian și Natalia se află la Arghiropole, în Nicomidia.

Rugăciune către Sfinții Adrian și Natalia

Cântarea 1, glasul al 6-lea.

Irmosul:

“Ca pe uscat umblând Israel, cu urmele prin adânc, pe prigonitorul Faraon văzându-l înecat, a strigat: Lui Dumnezeu cântare de biruinţă să-I cântăm.

Stih: Sfinţilor mucenici, rugaţi-vă lui Dumnezeu pentru noi.

Cu somn cumplit fiind eu ţinut în noaptea vieţii, scoală-mă, Dumnezeule, prin faptele pocăinţei spre lumină, prin rugăciunile mucenicilor Tăi, Hristoase, ca să Te slăvesc pe Tine.

Stih: Sfinţilor mucenici, rugaţi-vă lui Dumnezeu pentru noi.

Din buzele ce picurau dulceaţa cunoştinţei de Dumnezeu, îndulcindu-te, Sfinte Mucenice Adrian, ai vărsat veninul necunoştinţei celei mai dinainte, de Dumnezeu fericite.

Slavă Tatălui şi Fiului şi Sfântului Duh.

Ca una ce ai avut sufletul mai strălucit decât răsăritul soarelui, către lumina pătimirii ai împins pe soţul tău, Sfântă Muceniţă Natalia, înfrumuseţarea femeilor.

Şi acum şi pururea şi în vecii vecilor. Amin (a Născătoarei).

Primind pe Ziditorul tău precum Însuşi a voit să Se Întrupeze mai presus de minte, din pântecele tău, fără de sămânţă, cu adevărat te-ai arătat Stăpâna făpturilor, Preacurată.”

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: