Redactia.ro
Home » Știri » Calendar ortodox 26 iulie 2021. Doi mari sfinți sunt sărbătoriți

Calendar ortodox 26 iulie 2021. Doi mari sfinți sunt sărbătoriți

Calendar creștin 26 iulie 2021. Sărbătoare mare pentru toți creștinii. În data de 26 iulie, în fiecare an sunt sărbătoriți Sfantul Ermolae și Cuviosul Ioanichie cel Nou de la Muscel.

Calendar ortodox 26 iulie 2021. Sfantul Cuvios Ioanichie Schimonahul 

Cuviosul Ioanichie cel Nou de la Muscel cunoscut și ca Sfantul Ioanichie Schimonahul de la Valea Chiliilor – Cetatuia, este sărbătorit an de an pe data de 26 iulie. Acesta este unul dintre cei mai cunoscuși sihastrii. Sfântul Cuvios Ioanichie a trăit timp de 37 de ani mai jos de biserica rupestra de pe masivul Cetatuia din Valea Chiliilor. După trecerea în neființă, moaștele sale au fost găsite in anul 1944, de către parintele Pimen Barbieru, egumenul Schitului Cetatuia Negru Voda. Din cauza regimului comunist ateu, moastele Sfantului Cuvios Ioanichie au fost reinhumate, iar mai apoi pe la inceputul anilor 1990 au fost deshumate de parintele staret, protosinghelul Modest Ghinea.

Calendar ortodox 26 iulie 2021. Ce rugăciune trebuie să rostești

Sfinte al lui Dumnezeu, Ioanichie, ne rugăm ție ca cel ce ești mijlocitor înaintea Tatălui Ceresc, să ne întărești în dreapta credință, să fim plini de dragoste față de aproapele, să avem în casele noastre binecuvantarea lui Dumnezeu, spor în cele ale noastre, pace și înțelegere. Ție ne rugăm ca fiii noștri să fie înțelepți, cu dragoste față de părinți, ascultători și sprijin în bătrânețele noastre.

Tu, cel ce ai fost sfătuitor al Domnitorilor Țării Românești, să ne dai sfat și ajutor în vreme de ispită, de necaz și boală. Așa cum pe alțtii i-ai tămăduit, cu harul ce-l ai de la Dumnezeu, așa tămăduiește-ne și pe noi de neputințe. În vreme de primejdie ne întărește și ne apără. Tu, cel ce ai cinstit pe Maica Domnului, apară dimpreună cu Dânsa și casele, familiile, rudeniile, prietenii și cunoscuții noștri. Minunile tale să le arăți și peste noi așa cum ai făcut de veacuri cu cei ce s-au rugat ție. Ne încredem în ajutorul tău și-ți cerem să fii mijlocitor înaintea lui Dumnezeu pentru ca cererile noastre să-și afle răspunsul.

Sfinte Ioanichie, roagă-te pentru noi. Amin!

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: