Redactia.ro
Home » Stil de viață » Calendar ortodox 27 decembrie 2021. La mulți ani de Sfântul Ștefan! Ce este interzis astăzi

Calendar ortodox 27 decembrie 2021. La mulți ani de Sfântul Ștefan! Ce este interzis astăzi

GALERIE FOTO (2)

Calendar ortodox 27 decembrie 2021. Sunt peste 500.000 de români care îşi sărbătoresc onomastica de Sfântul Ştefan. Iată rugăciunea care te scapă de păcate și ajută orice credincios să treacă peste cele mai grele momente, dar și ce este complet interzis astăzi.

În fiecare an, pe 27 decembrie, este prăznuit Sfântul Ștefan. Sunt peste 500.000 de români care îi poartă numele sfânt și cărora trebuie să le transmitem, în această zi sfântă, „La mulți ani” cu numele.

Așa cum ne învață tradiția, în praznicul zilei de Sfântul Ștefan, este bine ca oamenii să aprindă o candelă în fața unei  icoanei cu Sf. Ștefan și să se roage acestuia.

Însă înainte de toate, este bine de știut că sărbătoarea Sfântului Ștefan se marchează prin fapte bune, așadar iată și ce este interzis astăzi.

Calendar ortodox 27 decembrie 2021. Rugăciunea către Sfântul Ștefan

Iată rugăciunea către Sfântul Ștefan, pe care orice credincios trebuie să o rostească pe 27 decembrie, conform Doxologia.ro. Te scapă de păcate și te ajută să treci peste momentele grele.

“Sfinte mare mucenice al lui Hristos Stefane, cel ce ai proslavit pe Dumnezeu intru madularele tale cele mucenicesti, nu ne trece cu vederea pe noi, cei cuprinsi de nevoi si ispite; ci te roaga pentru noi Preamilostivului Dumnezeu ca sa impace lumea, si sa departeze de la noi pe tot vrajmasul cel pornit asupra noastra, prin mania lui Dumnezeu pentru pacatele noastre.

Roaga-te, sfinte al lui Dumnezeu cu aceeasi caldura cu care te-ai rugat pentru ucigasii tai; roaga-te sa departeze de la noi furia celor fara de Dumnezeu si sa ne apere pe noi, poporul Sau cel nou ales, ca prin rugaciunile tale fiind mantuiti, sa laudam bunatatea lui Dumnezeu cea nespusa si pe tine sa te marim in vecii vecilor. Amin!”

Calendar 27 decembrie 2021. La mulți ani de Sfântul Ștefan! Ce este interzis astăzi

Sărbătoarea Sfântului Ștefan este marcată de fapte bune. În această zi sfântă trebuie să fim mai buni și mai înțelegători, ca lucrurile să se îndrepte pentru fiecare în anul ce va veni.

Pe 27 decembrie, credincioșii care respectă tradiția îi pomenesc pe cei care au murit în împrejurări dramatice. La țară, femeile în vârstă împart pachete cu mâncare rămasă de la masa de Crăciun celor tineri, în special celor care poartă numele Sfântului Ștefan.

Datina spune că împăcările de Sfântul Ștefan vor dura pentru totdeauna. Cei care dau o mână de ajutor oamenilor amărâți vor avea parte de ajutor ceresc. Dumnezeu îi va ocroti la drumul mare.

Pentru casă și sănătate, pe 27 Decembrie este bine să oferim în dar icoane sfințite cu chipul Sfântului Ștefan și candele, care e bine să rămână aprinse și supravegheate pe tot parcursul zilei. Lumina caldă a candelei va aduce energie bună în casă și va alunga cearta și gândurile rele departe de familie.

Sărbătoarea de Sfântul Ștefan vine și interdicții. Se spune că pe 27 Decembrie este interzis să ne deplasăm în zone montane, la drum nou. În această zi, oamenii se rătăcesc mai ușor. Este o zi a căutărilor, care ne va aduce mai aproape de spiritualitate. Însă căutările nu trebuie să fie către exterior, ci către interiorul nostru.

Tot în ziua de 27 decembrie, de Sfântul Ștefan, este interzis să ne certăm cu cei din jur. Trebuie să fim răbdători și înțelegători în orice situație, pentru a ne bucura de bine în următorul an.

Totodată, de sărbătoarea Sfântului Ștefan nu se calcă, nu se bagă haine la spălat și nici nu se face curățenie.

Calendar ortodox 27 decembrie 2021. Peste 500.000 care sărbătoresc onomastica de Sfântul Ștefan

Sunt peste 500.000 de români care îşi sărbătoresc onomastica luni, 27 decembrie, cu ocazia sărbătorii Sf. Arh. Ştefan.

Este vorba de 356.480 de bărbaţi şi 145.109 femei, potrivit cifrelor de la Direcţia pentru Evidenţa Persoanelor şi Administrarea Bazelor de Date.

La bărbaţi, cel mai des întâlnit prenume este Ştefan – 303.544 de persoane, potrivit Agerpres. iar când vine vorba de femei, cel mai întâlnit este Ștefania 116.283 de persoane.

Pentru bărbați, mai sunt întânite și derivate:le Fane – 517, Fanel/Fănel – 8.276, Fanica/Fănică – 4.814, Istvan/Istvan – 32.738, Stefanel/Ştefănel – 3.507, Stefanus/Ştefănuş – 4, Stefanut/Ştefănuţ – 3.080.

Printre femei, se întâlnesc şi următoarele prenume: Fana – 304; Fanica/Fănica – 8.281, Fanuta/Fănuţa – 1.014, Stefana/Ştefana – 19.227.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: