Redactia.ro
Home » Știri » Calendar ortodox 27 iunie 2020. Creștin credincioșii îl sărbătoresc pe făcătorul de minuni, Sfântul Samson

Calendar ortodox 27 iunie 2020. Creștin credincioșii îl sărbătoresc pe făcătorul de minuni, Sfântul Samson

Calendar ortodox 27 iunie

Calendar ortodox 27 iunie 2020. Sfântul Samson este sâmbătă pomenit de creștin ortodocșii. Acesta a fost făcătorul de minuni al tuturor săracilor din Roma.

Tot în acestă zi sunt sărbătoriți și Sfântul Mucenic Anect, Sfânta Ioana Mironosița, Sfântul Cuvios Luca, Sfinții Mucenici Marchie și Marchia.

Viața Sfântului Cuvios Samson

Sfântul Cuvios Samson s-a născut în Roma antică, fiind fiul unor părinți bogați. Conform Doxologia.ro, acesta a fost rudă cu împăratul Constantin cel Mare.

Încă de tânăr a decis că va ajuta pe oricine, bogat sau sărac,îi tămăduia pe cei săraci de boli. Pe lângă doctor, Samson avea darul Domnului, și îi vindeca pe oameni de suferințele lor interioare.

Își împărțea averea săracilor cu ambele mâini, iar după o perioadă acesta s-a decis să părăsească Roma și să retragă într-un loc mai pustiu.

Samson a ajuns la o mănăstire, iar patriarhul Mina l-a făcut preot, și după ce l-a vindecat pe împăratul Iustinian, i s-a îndeplinit dorința și s-a construit un spital pentru cei săraci și cei care aveau probleme de sănătate.

Împăratul Iustinian și-a pierdut judecata, dar a fost anunțat printr-un vis să îl cheme pe Sfântul Samson. Ajuns la împărat, i-a uns cu untdelemn locul în care Iustinian se afla pentru a se vindeca, ceea ce s-a și întâmplat.

Până a murit, Sfântul Samson a avut grijă de cei săraci și i-a ajutat pe copii. În anul 530 Samson s-a stins din viață și a fost îngropat în Biserica Sfântul Mucenic Mochie.

După ce a murit, au avut loc multe minuni și vindecări la spitalul pe care acesta îl construise. La scurt timp, a avut loc un incendiu care a afectat acoperișul spitalului, iar cei aflați în ospiciu, l-au văzut pe acoperiș pe Sfântul Samson când poruncea ca focul să se stingă.

Troparul Sfantului Cuvios Samson

Cu curgerile lacrimilor tale ai lucrat pustiul cel neroditor si cu suspinurile cele dintru adanc ai facut ostenelile tale insutit roditoare; si te-ai facut luminator lumii, stralucind cu minunile, Samson, parintele nostru. Roagă-te lui Hristos Dumnezeu ca sa mântuiasca sufletele noastre.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: