Redactia.ro
Home » Știri » Calendar ortodox 28 Aprilie 2023. Zi de post negru pentru credincioși

Calendar ortodox 28 Aprilie 2023. Zi de post negru pentru credincioși

Calendar ortodox 28 Aprilie 2023. Sărbătoare mare pentru toți credincioșii vineri, în mare zi de post. Vezi ce este complet interzis să faci astăzi și află totul despre marii sfinți la care trebuie să ne închinăm.

Sarbatoare mare la 28 Aprilie

Sfinții Apostoli Iason și Sosipatru sunt doi dintre cei doisprezece apostoli ai lui Iisus Hristos. Despre ei se știu puține informații, dar ceea ce este cunoscut despre viețile lor a avut o mare importanță în istoria creștinismului.

Iason a fost născut în Tarsus și s-a convertit la creștinism după ce a fost martor la învierea lui Iisus Hristos. El a devenit un apropiat al Sfântului Pavel și a călătorit împreună cu acesta în multe dintre misiunile sale. Iason este menționat în Faptele Apostolilor ca fiind unul dintre liderii bisericii din Tesalonic și a fost arestat împreună cu Pavel după ce au fost acuzați de tulburarea ordinii publice.

Sosipatru este menționat doar o singură dată în Biblie, în Romani 16:21, unde Pavel îl numește „ruda lui”. Nu se cunosc prea multe despre viața sa, dar se crede că a fost unul dintre apostolii lui Pavel și că a călătorit împreună cu acesta în misiunile sale.

Sfinții Iason și Sosipatru sunt cinstiți în Biserica Ortodoxă în fiecare an pe 28 aprilie, ca sărbătoare a apostolilor. În această zi, credincioșii se roagă în cinstea lor și îi cinstesc prin citirea de psalmi și cântări religioase. De asemenea, mulți creștini le aduc flori sau le fac donații în cinstea lor.

Deși nu sunt foarte cunoscuți în afara lumii creștine, Sfinții Iason și Sosipatru au avut un rol important în răspândirea creștinismului în lumea antică. Misiunile lor și ale altor apostoli au fost deosebit de importante în împrăștierea credinței în afara Iudeei și în transformarea creștinismului într-o religie globală.

În timpul vieții lor, Iason și Sosipatru au trebuit să lupte cu mulți dintre cei care nu acceptau creștinismul și care îi considerau o amenințare la adresa ordinei sociale. Această opoziție i-a condus la arestări și persecuții, dar ei au rămas devotați credinței lor și au continuat să propovăduiască mesajul lui Hristos în ciuda tuturor obstacolelor.

Astăzi este dezlegare la pește, dar unii creștini țin chiar post negru. Astfel, nu consumă nimic toată ziua, nici mâncare, nici bautura.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: