Redactia.ro
Home » Știri » Calendar ortodox 28 mai 2020. Îl sărbătorim pe Sfântul Nichita Mărturisitorul, ale cărui moaște sunt făcătoare de minuni

Calendar ortodox 28 mai 2020. Îl sărbătorim pe Sfântul Nichita Mărturisitorul, ale cărui moaște sunt făcătoare de minuni

Sărbătoare creștină Sfântul Nichita Mărturisitorul

Calendar ortodox 28 mai 2020. La această dată toți creștinii îl sărbătoresc pe Sfântul Nichita Mărturisitorul. În aceeași zi se face și pomenirea Sfântului Mucenic Eutihie, episcopul cel din Melitina; Sfintei Mucenițe Eliconida; Sfinților Mucenici Crescent, Pavel și Dioscorid; Sfântului Andrei cel nebun pentru Hristos, dar are loc și Cinstirea Icoanei Maicii Domnului din Niceea (Nicene).

Viața Sfântului Nichita Mărturisitorul, care este sărbătorit pe data de 28 mai

Toată viața sa, Sfântul Nichita Mărturisitorul a dus-o în cinstea iubirii pentru Hristos. El a avut o viața dreaptă și se purta întocmai ca un sfânt chiar în timpul vieții sale pământești.

El era milostriv și ar fi făcut orice pentru aproapele lui. Îi hrănea pe cei săraci, le alina pe văduve și îi ajute pe toți cei aflați în necaz. Nefiind iubitor de cele ce se găseau pe acest pământ, ci cu iubire doar pentru Dumnezeu, el nu a fost interesat niciodată de lucrurile materiale, așa că ar fi dat și haina pe care o purta dacă îi folosea altcuiva mai mult decât lui însuși.

Moaștele Sfântului Nichita Mărturisitorul sunt făcătoare de minuni

El s-a arătat mereu ca fiind mărturisitor al credinței în Hristos și chiar mai mult decât atât, el îi învăța și pe alții Cuvântul cel drept al lui Dumnezeu.

Pentru toate aceste fapte lăudabile, el era supus unor tratamente greu de imaginat. Era bătut și batjocorit, dar niciodată Sfântul Nichita Mărturisitorul nu s-a lepădat de credința sa în Dumnezeu.

După toate aceste chinuri grele la care a fost supus, sfântul s-a urcat la Ceruri și a devenit astfel un om sărbătorit pe ceillalți pământeni, datorită vieții sale exemplare.

Mai mult decât atât, moaștele Sfântului Nichita Mărturisitorul sunt făcătoare de minuni. Ele îi ajută pe cei aflați în patima bolii să treacă peste cu bine și cu cât mai puțină suferință.

Troparul Sfântului Nichita Mărturisitorul

Îndreptătorule al Ortodoxiei, învățătorule al dreptei cinstiri de Dumnezeu și al curăției și luminatorule al lumii, podoabă claugarilor cea de Dumnezeu insuflată Nichita, înțelepte, cu învățăturile tale pe toți i-ai luminat. Alăută duhovnicească, roagă-te lui Hristos Dumnezeu că să mântuiască sufletele noastre.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: