Redactia.ro
Home » Știri » Calendar ortodox 27 mai 2020. Rugăciunea Sfântului Ioan Rusul, care trebuie citită în vreme de boală și suferință fizică

Calendar ortodox 27 mai 2020. Rugăciunea Sfântului Ioan Rusul, care trebuie citită în vreme de boală și suferință fizică

Sărbătoare ortodoxă Sfântul Ioan Rusul

Calendar ortodox 27 mai 2020. Toți credincioșii îl sărbătoresc la această dată pe Sfântul Ioan Rusul. Tot în această zi sunt pomeniți și Sfântul Mucenic Iuliu Veteranul, Sfinţii Mucenici Terapont şi Eladie, Sfântul Mucenic Evsevlot, Sfântul Mucenic Alipie, Sfântul Sfinţit Beda.

Sfântul Ioan Rusul este sărbătorit de creștini pe 27 mai

Așa cum îi spune numele, Sfântul Ioan Rusul s-a născut într-un sat din Rusia. El a fost soldat în armata lui Petru I, iar după o campanie eșuată a fost capturat, alături de mulți alți camarazi, de tătari.

Mulți dintre acești tineri au renunțat la credința strămoșească și au devenit musulmani, dar Sfântul Ioan Rusul a refuzat, motiv pentru care a suferit mult. Era bătut, jiignit și tratat cu dispreț.

Apoi, el a fost pus să doarmă în grajdul vitelor, să aibă grijă de animale. Dormea puțin, postea și se ruga mereu, pentru că mama lui l-a învățat psalmii. După aceea Sfântul Ioan Rusul a fost vândut unui înalt ofițer turc care avea avere.

El i-a pregătit o cameră lângă grajd, dar Sfântul tot cu vitele a dormit. În fiecare noaptea când se ruga, de acolo ieșea un miros frumos de tămâie.
Sfântul a știut chiar și ziua în care va muri, așa că a chemat un preot acasă pentru a se împărtăși înainte de a merge la Ceruri.

Troparul Sfântului Ioan Rusul

Glasul al 4-lea

Fecioara astăzi pre Cel mai presus de fiinţă naşte, iar pământul peştera Celui neapropiat aduce. Îngerii cu păstorii slavoslovesc, iar magii cu steaua călătoresc. Că pentru noi s-a născut prunc tânăr, Dumnezeu cel mai înainte de veci.

Cel ce te-a chemat pe tine de pe pământ la lumea cea cerească, ține și după moarte, neschimbat, trupul tău, Sfinte. Căci tu în Asia ai fost dus prizonier și acolo te-ai unit cu Hristos, Ioane. Deci pe Acela roagă-l să mântuiască sufletele noastre.

Rugăciune către Sfântul Ioan Rusul, care se citește la vreme de boală

Bucurându-mă de dumnezeiasca mărire la care te-ai înălțat, o, Sfinte Ioane, îndrăznesc să alerg la ajutorul tău pentru tămăduire. Știu, Părinte, că încercările vin din rânduiala lui Dumnezeu. Știu că prin boala trupului sufletul se curățește și că răbdarea este răsplătită de Dumnezeu. Dar de multe ori norii negri ai deznădejdii îmi tulbură mintea și mă depărtează de rugăciune. De aceea, dar, o, Sfinte, găsesc alinare în cugetarea la vindecările tale minunate. Tu ai tămăduit mulțimea de copii, spre bucuria părinților lor. Tu ai îndreptat spatele bătrânei gârbove, tu ai dat sănătate femeii bolnave, spre bucuria copiilor ei. Tu l-ai vindecat pe bătrânul Atanasie care s-a uns cu untdelemn din candela ta. Tu ai îndepărtat cheagurile de sânge din capul Vasulei și l-ai tămăduit pe doctorul necredincios. Știind grabnica ta mijlocire, te rog, o, Sfinte Ioane, ia viața mea în mâinile tale și mijlocește precum știi mântuirea mea. Dacă voia Domnului este să duc cu răbdare crucea bolii, dă-mi putere și ajută-mă să nu cârtesc din cauza neputințelor. Dar dacă Bunul Dumnezeu se va milostivi de mine pentru rugăciunile tale, atunci să mă tămăduiești fără șovăială, noule doctor fără-de-arginți, ca văzând aceasta să-ți mulțumesc ție și să-L laud în vecii vecilor pe Doctorul sufletelor și al trupurilor, prin cântarea: Aliluia!

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: