Redactia.ro
Home » Stil de viață » Calendar ortodox 29 noiembrie 2021. Ce sfânt este sărbătorit

Calendar ortodox 29 noiembrie 2021. Ce sfânt este sărbătorit

Calendar creștin 29 noiembrie 2021. Sărbătoare mare pentru toți creștinii. În data de 29 noiembrie, în fiecare an este sărbătorit Sfântul Paramon.

Calendar ortodox 29 noiembrie 2021. Sfântul Paramon

Sfântul Mucenic Paramon și cei 370 de Mucenici cu el au suferit pentru credința lor în Hristos în anul 250 în timpul domniei împăratului Decius (249-251). Guvernatorul regiunilor răsăritene, Aquianus, a închis 370 de creștini în închisoare, îndemnându-i să-L abjure pe Hristos și, în schimb, să ofere jertfe idolilor.

Ei i-au supus pe captivi la bătaie, sperând prin tortură și amenințarea cu moartea să-i convingă să se lepede de Hristos și să se închine zeilor păgâni. Unul dintre locuitorii locali, pe nume Paramon, l-a denunțat în mod deschis pe guvernatorul crud și și-a mărturisit credința în Unicul Dumnezeu adevărat, Domnul Isus Hristos. L-au decapitat pe Sfântul Paramon după chinuri aprige, împreună cu ceilalți 370 de martiri, conform oca.org.

Calendar ortodox 29 noiembrie 2021. Ce rugăciune să rostești

În numele Tatălui, și Fiului, și Sfântului Duh, Domnului să ne rugăm…

Doamne Dumnezeul nostru, Tu, Cel ce ai zis şi s-a făcut făptura, nu întoarce dumnezeiasca Ta faţă de la noi cei păcătoşi, ca să nu vină asupră-ne mânia cea groaznică şi înfricoşătoare a durerilor, care este rodul păcatelor noastre pe care în toată ziua, cu nesocotinţă, în chip nenumărat le săvârşim.

Noi suntem păcătoşi şi pătimaşi, netrebnici şi plini de răutate, iar Tu eşti izvorul vieţii şi al milostivirii; nu ne lăsa, Doamne; nu trece rugăciunea noastră, a păcătoşilor, nici nu răsplăti nouă după nelegiuirile noastre.

Ci, pentru că nu suntem vrednici a câştiga prin sârguinţa cea de toate zilele milostivirea Ta, dăruieşte-ne-o Tu, Doamne, ca un preamilostiv.

Pentru rugăciunile Apostolului Tău Andrei, dăruieşte-ne nouă sănătate şi viaţă ferită de toată răutatea. Pentru pomenirea lui cea de mâine ne întăreşte cu darul Tău cel stăpânitor, ca din adâncul inimilor noastre, cu bucurie să lăudăm prăznuirea lui şi să slăvim preasfânt numele Tău,

În vecii vecilor,

Amin!

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini