Redactia.ro
Home » Știri » Calendar ortodox 3 februarie 2022. Ce sfinți sunt sărbătoriți

Calendar ortodox 3 februarie 2022. Ce sfinți sunt sărbătoriți

Calendar ortodox 3 februarie 2022

Calendar ortodox 3 februarie 2022. Creștinii ortodocși il prăznuiesc în această zi pe Sfântul și Dreptul Simeon. Acesta a rămas în memoria ortodocșilor ca fiind un om drept și credincios. Tot în această zi sunt sărbătoriți Sfinții Mucenici Adrian și Evul, Sfântul Nicolae al Japoniei, Proorocul Azaria, Sfântul Mucenic Vlasie Bouarul, Sfântul Claudiu, Mucenicii Pavel și Simon și Sfântul Ignatie din Mariapol.

Calendar ortodox 3 februarie 2022. Ce sfinți sunt sărbătoriți

Pe 3 februarie este sărbătorit Sfântul Simeon. După Sfânta Evenghelii, Sfântul și Dreptul Simeon era un om drept și credincios, așteptând mângâierea lui Israel. Acesta a fost un evreu care apare în Noul Testament din Biblie în câteva versete din Evanghelia după Luca.

Potrivit tradiției Bisericii ortodoxe, Simeon a fost unul dintre cei 70 de traducători din Septuaginta a textului de referință pentru Biserică. Se spune că la nașterea lui Iisus Hristos, Simeon ar fi avut 300 de ani. Acesta a fost venerat ca un sfânt deja din primele secole ale creștinismului. Moaștele Sfântului Simeon au fost transferate de bizantini la Constantinopil, dar venețienii, conduși de Enrico Dandolo au jefuit Biserica închinată sfântului. Moaștele a fost dus la Veneția, în Biserica San Simeone Profetul.

Tropar la Praznicul Întâmpinării Domnului, glasul 1:

Bucură-te, Ceea ce eşti Plină de har, Născătoare de Dumnezeu Fecioară; că din tine a Răsărit Soarele dreptăţii, Hristos Dumnezeul nostru, luminând pe cei dintru întuneric. Veseleşte-te şi tu, bătrânule drepte, cel ce ai primit în braţe pe Izbăvitorul sufletelor noastre, Cel Ce ne-a dăruit nouă şi Învierea.

Rugăciunea Dreptului Simeon

Acum slobozeşte pe robul Tău, Stăpâne, după cuvântul Tău, în pace, că văzură ochii mei mântuirea Ta, pe care ai gătit-o înaintea feţei tuturor popoarelor; lumină spre descoperirea neamurilor şi slava poporului Tău Israel.

Sfânta Prorocită Ana

De vederea pruncului Mântuitor s-a bucurat și prorocita Ana. Se spune că era prorocită cultă, în sensul că ea aducea jertfa pentru cei care erau nedreptățiți și aveau nevoie de ajutorul lui Dumnezeu.

În icoana Întâmpinării Domnului apare și Sfântul Ana Prorocita, fiica lui Fanuel, care ține în mână un filacter deschis. După ce trăi vreme îndelungată, lăudând pe Domnul şi proorocind, mai pe urmă se mută în locaşurile cele veşnice de unde fără oprire mijlocește pentru cei ce îi săvârșesc pomenirea cu credință. Sfânta Ana cea stearpă născu 7 prunci, iară Fenata cea cu mulţi fii slăbi. Căci ea sălta de bucurie pentru cei 7 copii ai ei, iară Fenana, după ce a născu 5 copii, ajunse stearpă şi nu mai născu.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: