Redactia.ro
Home » Știri » Calendar ortodox 30 mai 2021. Este prăznuit Sfântul Cuvios Isaachie Mărturisitorul

Calendar ortodox 30 mai 2021. Este prăznuit Sfântul Cuvios Isaachie Mărturisitorul

Calendar ortodox 30 mai 2021. În fiecare an, pe data de 30 mai, în religia ortodoxă creștină este prăznuit Sfântul Cuvios Isaachie Mărturisitorul. Acesta a încercat în perioda vieții sale să răspândească în popoarele păgâne credința față de Dumnezeu.

Calendar ortodox 30 mai 2021. Este prăznuit Sfântul Cuvios Isaachie Mărturisitorul

Calendar ortodox 30 mai 2021. Sfântul Cuvios Isaachie Mărturisitorul a avut un rol important în religia ortodoxă creștină. Este considerat un mare propovăduitor al cuvântului lui Dumnezeu. Pe mulți necredicioși i-a făcut iubitori ai lui Iisus.

Sfantul Isaachie a trăit în perioada secolului al IV-lea. Între anii 364-378, a pătruns în Constantinopol, condus pe atunci de  împăratul Valens Arianul, care prigonea Ortodoxia. Pustnicul Isaachie odată ajuns aici, îi îndreaptă pe mulți păgâni spre Dumnezeu și-i cere împăratului bisericile ortodoxe date arienilor. Pentru îndrăzneala sa, Sfântul este supus la multe chinuri, iar în această perioadă de suferință i-a prevestiti moartea liderului Constantinopolului, din cauză că nu a înapoiat ortodocșilor bisericile luate si date arienilor.  Ceea ce s-a și întâmplat, căci la scurt timp, într-o luptă cu barbarii, Împăratul Valens a pierit.

Sfântul Isaachie devine stareț al unei mănăstiri, în urma suferințelor

Mai apoi, Sfântul Isaachie este scăpat din lagărele suferinței și este adus în fața împăratului Teodosie cel Mare . Acesta îl roagă să rămână în Constantinopol. Iar pentru asta, aristocratul Saturnin a zidit o  mănăstire pentru Sfântul Isaachie, unde a vietuit pana la moartea sa. Aici a fost numit stareț, iar înainte de a muri i-a oferit rolul său, ucenicului lui, Dalmatus. Mai târziu, după moartea acestuia, mănăstirea a fost denumită Mănăstirea Dalmatilor.

Rugăciune către Sfântul Isaachie

Pentru nemurirea sufletului puteți rosti următoarea rugăciune către Sfântul Isaachie:

„Întru tine părinte cu osârdie s-a mântuit cel după chip; că luând crucea ai urmat lui Hristos; şi lucrând ai învăţat să nu se uite la trup, că este trecător; ci să poarte grijă de suflet, de lucrul cel nemuritor. Pentru aceasta şi cu îngerii împreună se bucură, Preacuvioase Părinte Isaachie, duhul tău. Să cântăm Domnului, Celui Ce a povăţuit pe poporul Său prin Marea Roşie, cântare de biruinţă, că S-a preaslăvit. Stih: Sfinte Cuvioase Părinte Isaachie, roagă-te lui Dumnezeu pentru noi, pentru nemurirea sufletului – Fiind eu omorât de patimi, înviază-mă cu rugăciunile tale, părinte, ca unul ce stai acum cu multă îndrăzneală înaintea vieţii celor vii. Slavă Tatălui şi Fiului şi Sfântului Duh. Înlăuntrul inimii tale primind strălucirea cea fără materie te-ai luminat şi toată negura patimilor ai pierdut, Sfinte Părinte Isaachie. Şi acum şi pururea şi în vecii vecilor. Amin”

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: