Redactia.ro
Home » Știri » Calendar ortodox 31 ianuarie 2020. Sunt prăznuiți Sfinții Chir și Ioan

Calendar ortodox 31 ianuarie 2020. Sunt prăznuiți Sfinții Chir și Ioan

Calendar ortodox 31 ianuarie 2020. Sunt prăznuiți Sfinții Chir și Ioan

Calendar ortodox 31 ianuarie 2020. Sunt prăznuiți Sfinții Chir și Ioan.Biserica îi sărbătorește pe 31 ianuarie 2020, pe Sfinții făcători de minune Chir și Ioan.

Calendar ortodox 31 ianuarie 2020. Sunt prăznuiți Sfinții Chir și Ioan

Conform Creștin ortodox, sfinții mucenici Chir și Ioan au trăit în zilele împăratului Dicolețian. Chir era din Alexandra, iar Ioan era din Edesa. În prigoana pornită atunci împotriva creştinilor, Chir s-a dus spre mare, către aşa-zisul sân al Arabiei, şi luând cinul călugăresc a locuit acolo.

Ioan, venind la Ierusalim şi auzind de minunile ce le făcea Chir, că vindecă tot felul de boli şi de neputinţe, s-a dus la Alexandria. Iar de acolo aflând unde se găsea Chir, s-a dus la el şi a vieţuit laolaltă cu el.

Şi trăind ei acolo, au auzit că a fost prinsă o femeie, anume Atanasia cu trei fiice ale ei: Teodota, Teoctista şi Eudoxia, pentru credinţa în Hristos, şi că trebuie să stea în faţa judecătorului. Aceștia au mers la ele pentru a le încuraja să rămână puternice.

Rugăciunea către sfinții fără de arginți Chir și Ioan

Sfinții fără de arginți Chir și Ioan sunt cei care îi pot ajuta pe bolnavi să se vindece mai repede. În această zi, credincioșii care se află în suferință pot rosti o rugăciune adresată celor doi sfinți și despre care se crede că ar avea puteri tămăduitoare.

Darurile Treimii sălășluindu-se în inimile voastre cele curate, preafericiților Chir și Ioane, înfricoșați izgonitori duhurilor celor necurate v-ați arătat și ați fost tămăduitori neputințelor, nu numai celor descoperite, ci și celor ascunse. Drept aceea îndrăzneală având către Dumnezeu cel iubitor de oameni, prin rugăciunile voastre cele neîncetate, tămăduiți patimile noastre.

Creştinii au luat trupurile lor şi le-au îngropat în biserica Sfântului Apostol şi Evanghelist Marcu. În vremea împăratului Teodosie cel Tânăr , Sfântul Chiril, patriarhul Alexandriei, a dus moaştele Sfinţilor Mucenici Chir şi Ioan în satul Manutin.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: