Redactia.ro
Home » Știri » Calendar ortodox 5 februarie 2020. Este prăznuită Sfânta Agata

Calendar ortodox 5 februarie 2020. Este prăznuită Sfânta Agata

Calendar ortodox 5 februarie 2020. Este prăznuită Sfânta Agata

Calendar ortodox 5 februarie 2020. Este prăznuită Sfânta Agata . Miercuri, credincioșii vor pomeni numele celor două sfinte, Agata și Teodula.

Calendar ortodox 5 februarie 2020. Astăzi sunt prăznuite Sfintele Mucenice Agata și Teodula

Conform Creștin ortodox, Sfânta Agata s-a născut în cetatea Panormos, din insula Sicilia. Aceasta era frumoasă și bogată, și a fost cerută în căsătorie de dregatorul Cvintian. Agata a refuzat cererea în căsătorie pentru că a ales să trăiască cu Hristos. Ulterior, este încredințată unei femei fără scrupule, Afrodisia, pentru a o lepăda pe Agata de credința în Hristos.

Aceasta este supusă la mai multe chinuri, fiind tăiată pe piept cu un clește de fier. Despre vindecarea sa in chip minunat, aflam din Sinaxarul zilei din 5 februarie:

La miezul noptii i s-a aratat Sfantul Apostol Petru, cu chipul batran si cinstit, purtand in mainile sale multe doctorii. Iata, eu stateam si priveam la tine in ceasul acela, cand ai rabdat chinurile si am cunoscut ca este cu putinta sa se tamaduiasca pieptul tau; pentru aceea am si venit aici„.

Sfânta Agata este considerată ocrotitoarea femeilor bolnave de cancer la sân

Tu eşti bărbat, iar eu fecioară, deci cum voi putea că fără de ruşine să-mi descopăr pieptul înaintea ta? Voiesc mai bine să rabd înainte durerea rănilor mele, decât să mă golesc înaintea ochilor bărbăteşti. Mulţumescu-ţi, cinstite părinte, căci pentru mine ai venit aici, vrând să tămăduieşti rănile mele, însă să ştii că doctoriile cele făcute de oameni nu se vor apropia de trupul meu niciodată”. Iar bătrânul i-a zis: „De ce nu voieşti să te tămăduiesc?” Sfântă a răspuns: „Am pe Domnul meu Iisus Hristos, Care le tămăduieşte pe toate şi care, cu voia şi cu cuvântul Său, ridică pe cei căzuţi. Acela, de vă voi, poate să mă mântuiască şi pe mine, roaba Sa cea nevrednică”.

În cele din urmă, Sfânta Agata a murit în temniță, iar datorită vindecării sale, aceasta este considerată ocrotitoarea femeilor bolnave de cancer la sân.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: