Redactia.ro
Home » Știri » Calendar ortodox 8 noiembrie 2021. Sărbătoare importantă pentru români

Calendar ortodox 8 noiembrie 2021. Sărbătoare importantă pentru români

Calendar ortodox 8 noiembrie 2021

Calendar ortodox 8 noiembrie 2021. Luni,8 noiembrie, creștinii ortodocși îi vor prăznui pe Sfinții Mihail și Gavariil, fiind una dintre cele mai important sărbători din calendarul ortodox. La mulți ani tuturor celor care poartă numele Sf. Mihail și Gavriil.

Calendar ortodox 8 noiembrie 2021. Sărbătoare importantă pentru români

Calendar ortodox 8 noiembrie 2021. Creștinii ortodocși vor sărbători luni, 8 octombrie, celebrarea Sfinților Mihail și Gavriil. Sărbătoare Sfinților Mihail și Gavriile este un prilej de sărbătoare pentru 1,3 milioane de români. În această zi va avea loc o slujbă religioasă, se citesc rugăciuni de dezlegare pentru cei prezenți, după care preotul se dezbracă de veșmintele preoțești și le pune peste credincioși. Acest gest este un leac pentru multe boli, în special cele mintale.

Sfântul Mihail este voievodul oștilor cerești și primul dintre Sfinții Arhangheli, purtând sabia de foc și având rolul de a păzi legea lui Dumnezeu și de ai mântui pe toți cei care nu ascultă de acesta. Mai mult, Mihail este cel care a împiedicat îngerii să mai cadă din ceruri, cel care a apărat trupul lui Moise și care a dat zece pedepse pentru poporul Faraonului. Se spune că la sfârșitul veacului îi va învia pe morți și va aduna toate neamurile la judecată.

Sfântul Gavriil este arhanghelul bunei vestiri. Acesta nu poartă sabie de foc, ci crinul neîntinantei bucurii. A fost primul care a rostit numele lui Iisus Hristos, cel care a trimis taina cea mare a întrupării Domnului, vestea zămislirii, și a dat numele Sfântului Ioan Botezătorul.

Rugaciune către Sfinții Arhangheli Mihail si Gavriil

„Dumnezeule Atotputernic, trimite-Ti Arhanghelul Tau, Mihail, spre ajutorul robului Tau (se rosteste numele). Sa-l scoata din mana vrajmasilor vazuti si nevazuti. O, mare Arhanghel Mihail revarsa mir bun asupra robului lui Dumnezeu (se rosteste numele). Arhanghele Mihail, tu esti capetenia cetelor ingeresti. Esti voievod al puterilor ceresti, al heruvimilor, al serafimilor si al tuturor ingerilor. Fii mie pazitor, ajutator la nevoie, in singuratate, la drum si pretutindeni.

Dumnezeule Atotputernic, trimite-Ti Arhanghelul Tau, Mihail, spre ajutorul robului Tau (se rosteste numele). Sa-l scoata din mana vrajmasilor vazuti si nevazuti. O, mare Arhanghel Mihail revarsa mir bun asupra robului lui Dumnezeu (se rosteste numele). Arhanghele Mihail, tu esti capetenia cetelor ingeresti. Esti voievod al puterilor ceresti, al heruvimilor, al serafimilor si al tuturor ingerilor. Fii mie pazitor, ajutator la nevoie, in singuratate, la drum si pretutindeni.

Sfintilor Arhangheli, rugati-va pentru noi!

Pe toti cei ce-mi stau impotriva biruieste-i cu puterea cinstitei si de viata facatoarei Cruci, cu rugaciunile Preasfintei Nascatoarei de Dumnezeu, cu ale sfintilor ingeri si cu ale Sfintilor Apostoli.

Apara-ma de cutremure, de potop, de razboaie, de orice rau si izbaveste-ma de cel viclean, acum si pururea si in vecii vecilor. Amin

Sfant Arhanghel Gabriel, Inger al Incarnarii, deschide-ne urechile spre avertismentele blande si chemarile calde ale Domnului! Te conjuram sa fii mereu inaintea noastra, ca sa intelegem mai bine Cuvantul lui Dumnezeu, ca sa Il servim mai bine si sa ne supunem mai bine Vointei Lui si ca sa indeplinim mai bine ceea ce El asteapta de la noi.

Ajuta-ne sa ramanem trezi pentru ca atunci cand Domnul va veni sa nu ne gaseasca adormiti! Amin!”

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: