Redactia.ro
Home » Știri » Calendar ortodox 9 februarie 2020. Este prăznuit Sfântul Mucenic Nichifor

Calendar ortodox 9 februarie 2020. Este prăznuit Sfântul Mucenic Nichifor

Calendar ortodox 9 februarie 2020. Este prăznuit Sfântul Mucenic Nichifor

Calendar ortodox 9 februarie 2020. Este prăznuit Sfântul Mucenic Nichifor. În weekend este sărbătorit de credincioși Sfântul Mucenic Nichifor.

Calendar ortodox 9 februarie 2020. Este prăznuit Sfântul Mucenic Nichifor

Potrivit Creștin Ortodox, Sfântul Mucenic Nichifor a trăit în secolul al III-lea şi era prieten cu preotul creştin Sapriciu. Din cauza prigonirii împotriva creştinilor, Sapriciu primeşte pedeapsa de a i se tăia capul, scrie crestinortodox.ro. În acel timp a alergat Nichifor către Sapriciu să-şi ceară iertare, cei doi fiind certați. Prigonitorii i-au spus lui Nichifor: „Om nebun ca tine niciodată n-am văzut.

Sapriciu nu l-a iertat. De aceea, Dumnezeu a luat darul Său de la Sapriciu, şi îndată acesta s-a lepădat de El. Sapriciu a ales să nu fie ucis, făgăduind că va jertfi zeilor. Văzând Sfântul Nichifor că Sapriciu s-a lepădat de Hristos, a început să strige către calai:

Sfântul Nichifor a vrut să moară pentru Hristos şi a strigat cu glas tare, în vreme ce altcineva era dus pentru a i se tăia capul: „Sunt creştin şi zeilor voştri nu voi jertfi, iar împărăteştile porunci nu le ascult”. Atunci unul dintre călăi a alergat şi a spus judecătorului despre mărturisirea Sfântului Nichifor.

Troparul Sfântului Mucenic Nichifor

În urma acestei mărturisiri, Nichifor a fost tăiat pentru Hristos în locul lui Sapriciu și a sfârșit tragic.

Mucenicul Tău, Doamne Nichifor, întru nevoința sa, cunună nestricăciunii a dobândit de la Tine, Dumnezeul nostru; că având puterea Ta pe chinuitori a învins; zdrobit-a și ale demonilor neputincioasele îndrăzniri. Pentru rugăciunile lui mântuiește sufletele noastre, Hristoase Dumnezeule.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini