Redactia.ro
Home » Știri » Calendar ortodox 9 Iulie 2021. Zi sfântă pentru toți românii! Rugăciune către Sfântul Pangratie pentru iertarea păcatelor și împlinirea dorințelor

Calendar ortodox 9 Iulie 2021. Zi sfântă pentru toți românii! Rugăciune către Sfântul Pangratie pentru iertarea păcatelor și împlinirea dorințelor

Calendar ortodox 9 Iulie 2021. Este mare sărbătoare în Calendarul Ortodox din România. Rugăciune pe care toți creștinii o spun pentru iertarea păcatelor și împlinirea dorințelor.

În ziua de 9 iulie, se cinstește Sfânta Icoană a Maicii Domnului Îndrumătoarea de la Mănăstirea Neamț, considerată cea mai veche și frumoasă icoană din România. În aceeași zi, este prăznuit și Sfântul Pangratie.

Calendar ortodox 9 Iulie 2021. Zi sfântă pentru toți românii!

Peste 600 de ani, icoana Maicii Domnului de la Mănăstirea Neamț a întărit credința creștin-ortodoxă a tuturor credincioșilor din România. A fost dăruită de Împaratul bizantin Ioan al VIII-lea Paleologul domnitorului moldovean Alexandru cel Bun, în anul 1429.

În timpul unei invazii a armatei otomane, icoana a fost îngropată din iunie 1821, până în octombrie 1822, împreună cu alte obiecte de valoare, într-o poiană tainică de pe Muntele Rusu, pentru a fi protejată de furturi sau profanări.

Pe locul în care a fost îngropată icoana Maicii Domnului se află astăzi Schitul Icoana Veche. În cele din urmă, icoana a fost reașezată la Mănăstirea Neamț unde, între anii 1844-1845, a fost ferecată într-o îmbrăcăminte specială, apoi pusă la loc de cinste.

Calendar ortodox 9 iulie 2021 : Rugăciune către Sfântul Pangratie pentru iertarea păcatelor și împlinirea dorințelor

Despre Sfântul Pangratie se știe că s-a născut în Antiohia. Ajunge cu părinții săi în Ierusalim, pentru a vedea minunile lui Hristos. Ajuns în Ierusalim, Sfântul Pangratie l-a cunoscut pe Apostolul Petru. Își primește Sfântul Botez după Înălțarea Domnului. După o perioadă în care a trăit într-o peștera, Sfântul Apostol Petru l-a hirotonit episcop al Tavromeniei – Taomirna, în Sicilia. Aici, Sfântul Pangratie i-a convertit pe păgâni la creștinism.

Acvilin, un comandant pagan, auzind că cetatea Tavromeniei a devenit creștina, a pornit spre ea cu armata, ca să o distrugă. Sfântul Pangratie a ieșit din cetate împreuna cu clerul, purtând Sfanta Cruce în mâini. Cand armata păgână s-a apropiat de cetate, a căzut asupra lor intuneric, încât soldații, speriați, s-au ucis între ei. Așa a fost salvată cetatea prin rugăciunea lui Pangratie, făcătoare de minuni.

După moartea lui Bonifatie, conducatorul Siciliei convertit la crestinism, Sfantul Pangratie a fost ucis de Montan, noul conducator al Siciliei.

Rugăciunea Scurtă a Sfântului Pangratie pentru iertarea păcatelor și împlinirea dorințelor

Astăzi se citește rugăciunea de mare ajutor, pentru iertarea pacatelor și împlinirea dorințelor, către Sfântul Pangratie.

“Şi părtaş obiceiurilor şi următor scaunelor apostolilor fiind, lucrare ai aflat, de Dumnezeu insuflate, spre suirea privirii la cele înalte. Pentru aceasta, cuvântul adevărului drept învăţând şi cu credinţa răbdând până la sânge Sfinţite Mucenice Pangratie, roagă-te lui Hristos Dumnezeu să mântuiască sufletele noastre si sa ne implineasca dorintele.

Preacinstită piatră te cunoaşte pe tine Biserica, Sfinte Pangratie, întărindu-se pururea cu tăria cuvintelor tale. Pentru aceea, cinsteşte astăzi pomenirea ta.

Cu plugul dumnezeieştilor tale cuvinte ogorând inimile cele înţelenite mai înainte de uscăciunea relei credinţe, le-ai arătat cu adevărat roditoare prin credinţă, Mucenice Pangratie.

Întărit fiind de Duhul ai gonit duhurile cele viclene; şi cu pârghia rugăciunilor, ai surpat până la pământ capiştile idolilor, ridicând biserici, vrednicule de minuni.

Părtinitor al dreptei credinţe, purtător de biruinţă te-ai arătat, Sfinţite Pangratie, în ceruri, împreună cu cei fără de trup, înainte stând. Pentru aceasta, roagă-te Domnului să ne mântuiască pe noi.

Amin!”

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: